Asalha Puja -juhlapäivä sulki Thaimaan Suomen suurlähetystön

buddhal_Nurmijrven_temppeli420

Thaimaan Suomen lähetystön ovet Helsingissä ovat tänään olleet kiinni. On buddhalaisuuden pyhäpäivä, Asalha Puja. Sitä juhlitaan Buddhan opetuksen aloittamisen muistoksi theravada-buddhalaisten keskuudessa, myös Suomessa.

 – Juhla on opetuksen päivä buddhalaisuudessa, sanoo munkki Phrayutthaphol Bunprom The Finnish Thai Buddhhist Associationin temppelistä Nurmijärveltä.

Huomenna lauantaina, on myös theravada-buddhalaisten juhlapäivä, siitä alkaa paastonaika. Silloin on kynttiläkulkueita temppelien ympäri. Paaston aikana munkit pysyvät luostarin sisällä seuraavan pari kuukautta.

Perinteen mukaan pian valaistumisensa jälkeen Buddha etsi aiemmat opetuslapsensa, ja jakoi heille kokemuksensa. Tapahtumaa voidaan pitää buddhalaisen uskonnon alkuna.

– Temppeliin tulee kymmeniä perheitä juhlimaan näitä päiviä, sanoo munkki Bunprom. –  Juhlalla on tärkeä merkitys Suomessakin.

Suomen buddhalaisyhteisöillä on virallisesti noin 350 jäsentä. He edustavat buddhalaisuuden eri suuntauksia, joista theravada-buddhalaisuus on yksi.

Theravada-buddhalaisuus on vahvasti läsnä erityisesti Thaimaassa, Sri Lankassa ja Myanmarissa (Burma).

Edellinen artikkeliHaluatko papin klikkaamalla ovellesi?
Seuraava artikkeliMies ei voinut olla seurakunnan emäntä

Ei näytettäviä viestejä