Yorkin arkkipiispa lähti vaeltamaan

Yorkin arkkipiispa John Sentamu, 66, aloitti puolen vuoden mittaisen kävelyurakan tiistaina Whitbyn rannikkokaupungista Pohjois-Yorkshiressa.

– Rukoukseni ovat johtaneet minut tälle pyhiinvaellukselle. Haluan tavata ihmisiä, rukoilla heidän kanssaan sekä rohkaista heitä seuraamaan Kristusta ja siunata Jumalan työtä, Englannin anglikaanikirkon ugandalaissyntyinen arkkipiispa kertoi pyhiinvaelluksensa tavoitteista.

Sentamu seurueineen aikoo kävellä päivittäin ”pitkähkön matkan”. Reitti kulkee rannikolta maan keskiosiin, sen varrella on nummia, laaksoja, kyliä, kaupunkeja ja moottoriteitä. Arkkipiispa vierailee useissa kouluissa. Matka kulkee Yorkin 21 rovastikunnan läpi ja hän viettää jokaisessa kuusi päivää. Vaelluksen päätepiste on Yorkin katedraali, jonne arkkipiispa suunnittelee saapuvansa 22. toukokuuta.

Arkkipiispa teki samanlaisen hiippakuntavaelluksen vuonna 2005 Birminghamin piispana ollessaan. Silloin matkaa kertyi 450 kilometriä.

Sentamu kertoo, että hänen innoittajinaan ovat olleet 600-luvun kelttipyhimykset Aidan, Cuthbert ja Hilda, jotka kulkivat jalkaisin ympäri maata ja julistivat hyvää sanomaa Kristuksesta.

– Rukoilkaa kanssani ja liittykää seuraan, Sentamu kehotti.

Arkkipiispan matkaa voi seurata nettisivulta. Hän myös twiittaa matkan varrella ahkerasti.

Edellinen artikkeliJoulukortin voisi lähettää myös tuntemattomalle
Seuraava artikkeliSexpo tarjoutuu antamaan turvapaikanhakijoille seksuaalikasvatusta

Ei näytettäviä viestejä