Yli puolet suomalaisista usein tai jatkuvasti onnellisia

Hyvinvointimedia
Terve.fi
selvitti suomalaisten hyvinvointia ja suhtautumista hyvinvointiin. Tutkimuksen mukaan 62 prosenttia suomalaisista antaa hyvinvoinnilleen arvosanaksi 8-10.

Jopa 80 prosenttia barometrin vastaajista oli jokseenkin tai täysin samaa mieltä väittämästä, että Suomi on hyvinvointivaltio, missä hyvinvointi eriarvoistuu nopeasti eri syistä johtuen. Toisaalta 67 prosenttia vastaajista on jokseenkin tai täysin samaa mieltä siitä, että hyvinvointivaltio Suomessa jokaisella on mahdollisuus hyvään elämään.

Vastanneista jopa 64 prosenttia ilmoittaa olevansa usein tai jatkuvasti onnellinen. Noin viidennes suomalaisista (18 prosenttia) ilmoittaa olevansa jatkuvasti tai usein ahdistunut ja 14 prosenttia jatkuvasti tai usein masentunut. Jatkuvasti tai usein surullisia suomalaisista on jopa 17 prosenttia. 9 prosenttia ilmoittaa olevansa jatkuvasti tai usein syrjäytynyt.

Kansallinen hyvinvointibarometri 2012 -kyselytutkimus toteutettiin kesä-heinäkuun aikana useissa verkkomedioissa, ja siihen vastasi kaikkiaan 7319 suomalaista. Heistä naisia oli 79 prosenttia ja miehiä 21 prosenttia. Tutkimusaineiston ovat analysoineet yhdessä Terve Media Oy:n kanssa 15/30 Research Oy ja M3 Research Oy.

Edellinen artikkeliVapaamuurarien pääsihteeri: Ruokanen puhuu tietämättä luullen tietävänsä
Seuraava artikkeliNaisten Pankille Vuoden 2012 varainhankkija -palkinto

Ei näytettäviä viestejä