Ylellä väitellään kirkon asemasta

Yle aloittaa uuden Battle-keskusteluohjelman, jossa väitellään säännöllisesti uskonnosta.

Maanantaisin Yle Puheella ja tiistain TV2:lla lähetettävässä keskusteluohjelmassa käsitellään joka viikko yhtä suurta teemaa uudesta näkökulmasta. Uskonnon lisäksi ohjelmassa tullaan keskustelemaan ruuantuotannosta, päihteistä, nationalismista ja taloudesta.

Helmi-maaliskuun taitteessa alkavan ohjelman ensimmäisenä teemana on uskonto, ja ensimmäisenä otetaan käsittelyyn kirkon aseman. Pitäisikö kirkon erityisasema purkaa, ohjelman otsikko kysyy. Mainosvideolla Helsingin Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo ja toimittaja Kaarle Hurtig keskustelevat kirkon tehtävästä, helvetistä ja taivaasta.

Ohjelman kotisivujen mukaan sen tavoitteena on parantaa vallitsevaa keskustelukulttuuria ja kannustaa yhteiskunnalliseen ajatteluun.

– Tähtäämme hyviin argumentteihin, retoriikkaan ja vilpittömään haluun kohdata erilaisuutta. Ohjelma pyrkii osoittamaan, että asioista voi keskustella rakentavasti vastapuolta kuunnellen ja kunnioittaen, sanoo ohjelman radio- ja televisiolähetysten juontaja Juhani Kenttämaa.

Edellinen artikkeliKirkolliskokousvaalin äänestys käynnissä – tulokset keskiviikkona
Seuraava artikkeliEvoluution vastainen tilaisuus jakoi Keski-Porin seurakuntaa

Ei näytettäviä viestejä