Yle: Moskovassa kilometrien jonot kirkkoon pyhäinjäännöksen luo

Moskovassa Kristus Vapahtajan kirkossa on kuukauden ajan käynyt tavallista vilkkaampi kuhina. Syynä ovat Nikolaos Ihmeidentekijän pyhäinjäännökset, joiden uskotaan toteuttavan niiden luona vierailevien toiveen. Kesäkuun loppuun mennessä pyhäinjäännöstä kävi katsomassa noin 1,2 miljoonaa ihmistä. Jonot ovat äityneet jopa kolmen kilometrin pituisiksi, kertoo
Yle uutisessaan
.

Moskovalainen Ljuba Turkina kertoo Ylelle hakevansa apua vakavasti sairaan äitinsä parantamiseksi. Hän ei ole aiemmin hakenut apua pyhäinjäännöksiltä.

Kuuden tunnin jonottamisen jälkeen moskovalainen Sergei Zinovje on jo päässyt Kristus Vapahtajan katedraalin kulmalle.

– Toivon itselleni ja sukulaisilleni terveyttä ja Venäjälle vakautta. Emme tarvitse mitään hötkyilyä, vaan vakautta, vaikka se tarkoittaisikin materiaalisesti hieman rankempaa eloa, hän kertoo Ylelle.

Pyhiinvaeltajat pääsevät katedraaliin metallinpaljastimien läpi ryhmissä. Sisällä jonotus jatkuu avustajien valvomana. Nikolaos Ihmeidentekijän pyhäinjäännöslipasta lähetystyville kerrotaan toimintaohjeita, jotta ihmisvirta saadaan ohjattua katkeamattomana pyhien ruumiinosien ohi.

Ristinmerkki on tehtävä etukäteen eikä aikaa pyhäinjäännöslippaan äärellä ole tuhlattavaksi. Lippaan pintaa kosketetaan pikaisesti huulilla ja sen jälkeen matka jatkuu. Lipasta suudellaan sen molemmilta puolilta, ja sen äärelle mahtuu yhtäaikaisesti neljä ihmistä.

Osa Nikolaoksen pyhäinjäännöksistä tuotiin toukokuussa ensi kertaa Venäjälle Italian Barista. Heinäkuun loppupuoleksi pyhäinjäännökset on määrä viedä Pietariin, minkä jälkeen ne palaavat takaisin Italiaan.

Kuva: Wikimedia Commons / Kristus Vapahtajan katedraali Moskovassa.

Edellinen artikkeli”Vatikaanin kakkosmies”, opin puolustajana toiminut kardinaali syrjään tehtävästään
Seuraava artikkeliSuviseuroissa vieraili myös eräs ortodoksi ja lestadiolainen – näin hän kertoo uskostaan

Ei näytettäviä viestejä