Yhteisvastuukeräys käynnistyy jälleen

Yhteisvastuukeräys käynnistyy jälleen huomenna laskiaissunnuntaina 7.2. Avajaistapahtumia järjestetäänkin monin paikoin laskiaisen hengessä.

Keräys polkaistaan käyntiin esimerkiksi mäenlaskulla, hiihtolatukahvilassa sekä lentopalloturnauksella. Kotimaa24 poimi muutamia avajaistapahtumia eri puolilta Suomea.

Avajaisjumalanpalvelus Kuopiossa

Yhteisvastuun avausjumalanpalvelus järjestetään sunnuntaina Kuopion tuomiokirkossa klo 10 alkaen ja sitä voi seurata myös televisiosta YLE TV 1 kanavalta suorana lähetyksenä.

Varpaisjärvellä Yhteisvastuu alkaa kirkossa messulla, jonka jälkeen kirkkoväelle tarjotaan kahvit ja järjestetään keräyksen aloitustilaisuus seurakuntasalissa. Pielavedellä on samana päivänä klo 14 alkaen 4H-yhdistyksen järjestämä Kakkomäen mäenlaskutapahtuma, jonka arpajaisten ja lettujen tuotto menee Yhteisvastuulle.

Latukahvila Impivaaralla

Turussa ja Kaarinassa Yhteisvastuukeräys käynnistetään avajaismessuin ja tapahtumin. Avajaismessujen yhteydessä lähetetään yhteisvastuukerääjiä matkaan.

Paattisten perhekirkon jälkeen alkaa seurakuntatalon ympäristössä perheiden laskiaistapahtuma yhteisvastuupuffetteineen. Varissuon kirkossa järjestetään hyväntekeväisyyskonsertti Yhteisvastuulle. Perinteinen Yhteisvastuukioski on avattu Impivaaran hiihtolatujen kupeeseen Kurrapolun päähän jo yhdennentoista kerran.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja lentopallojoukkue Valkoiset Pantterit järjestävät viidettätoista kertaa lentopalloturnauksen Yhteisvastuukeräyksen hyväksi tänään lauantaina. Joukkueiden osallistumismaksut sekä turnauspäivän aikana myydyt kahvit ja pullat menevät keräykseen.

Laskiaisilottelua Oulussa

Oulujoen seurakunta järjestää sunnuntaina laskiaistapahtuman Hintan seurakuntatalolla. Ohjelmassa on luistelua, mäenlaskua ja pientä maksua vastaan rekiajelua, makkara- ja tikkupullanpaistoa, kahvio sekä onnenpyörä ja arpajaiset. Tuotot menevät Yhteisvastuu- ja Punainen Sulka-keräyksille.

Eilen vietettiin Runebergin päivää, jonka merkeissä voi tukea Yhteisvastuukeräystä Oulussa. Sunnuntaina järjestetään Kastellin kirkossa Nosta katse taivaalle -runoilta J.L. Runebergin lyriikasta. Vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu menee Yhteisvastuukeräykseen.

Partiolaiset mukana avausmessuissa

Vuonna 2016 Yhteisvastuu-keräyksellä kerätyillä varoilla torjutaan nuorten syrjäytymistä Suomessa ja Ugandassa. Suomessa yhteistyökumppanina on Suomen Partiolaiset. Ugandaan apu menee Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Partiolaiset ovatkin mukana monella paikkakunnalla keräyksen avajaismessussa. Esimerkiksi Liedossa partiolaiset laulavat messussa, Lopen kirkolla järjestetään partiomessu ja Paltamossa Vaarojen Vaeltajat toimivat messuavustajina.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliEtiopia kärsii kuivuudesta – Kymmenen miljoonaa ihmistä ruoka-avun tarpeessa
Seuraava artikkeliNäin naapurissa – ekumeenisena vieraana

Ei näytettäviä viestejä