Windhoekin päätösmessun saarnaaja valitaan nettiäänestyksellä – kuuntele saarnanäytteet

Luterilaisen maailmanliiton (LML) yleiskokous pidetään toukokuussa Namibian Windhoekissa. Yleiskokouksen päätösjumalanpalveluksen (16.5.) saarnaajaksi halutaan nuori, noin kolmekymppinen pappi.

Saarnaajaa valitaan nyt harvinaisella tavalla netin neuvoa antavalla yleisöäänestyksellä. Saarnaajakandidaatteja LML:n 145 jäsenkirkosta on aikaisemmin pyydetty lähettämään saarnanäytteitä. Saarnan pohjana oleva raamatunkohta on Galalatalaiskirje 5:1, 22–26.

Sen jälkeen LML:n raati on valinnut monista ehdokkaista kymmenen nuorta saarnaajaa, joiden saarnanäytteet ovat nyt videoituina LML:n nettisivuilla. Samoilla sivuilla hoituu myös yleisöäänestys, jossa kuka tahansa voi arvioida asteikolla 1–5 kisassa mukana olevat kymmenen saarnanäytettä. Äänestykseen voi ottaa osaa maaliskuun loppuun saakka.

Kuka nuori pappi saa kunnian päättää saarnallaan Windhoekin yleiskokouksen? Sen päättää lopullisesti yleisöäänestyksen tulokset huomioon ottaen LML:n kansainvälinen raati, johon kuuluu kuusi jäsentä. He edustavat Etiopian, Australian, Surinamin, Yhdysvaltojen, Puolan ja Saksan Hannoverin LML:oon kuuluvia kirkkoja.

LML:n tiedote muistuttaa, että myös Martti Luther oli nuori, 33-vuotias, julkaistessaan kuuluisat 95 teesiään 31.10.1517.

Kuva: Saarnatuoli Keski-Porin kirkossa.

Lue myös:

Kolumni: Repeääkö luterilaisten kirkkojen välille railo tänä vuonna Windhoekissa?

Edellinen artikkeliHerätysliikkeen nuorisosihteeri: ”Helvetillä pelottelu on hengellistä väkivaltaa”
Seuraava artikkeliKolumni: Luterilaisuus – reformikatolisuutta jo vuodesta 1517

Ei näytettäviä viestejä