Vuoden Arkkipooki Tarvasjoen seurakunnalle

Turun arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuusto on myöntänyt Vuoden Arkkipooki-palkinnon Tarvasjoen seurakunnan seurakuntatyölle. Hiippakuntavaltuusto totesi perusteluissaan, että Tarvasjoen seurakunnassa seurakuntalaisten vastuunkanto toteutuu poikkeuksellisen monimuotoisesti.

”Seurakuntalaiset eivät ole työn objekteja vaan sen subjekteja.”

”Monipuolisen seurakuntatyön toteutumisen on mahdollistanut seurakuntalaisten laaja-alainen vastuunkantaminen. Näistä esimerkkejä ovat paikallisten voimavarojen hyödyntäminen musiikissa, rippikoululaisten palveluvuorot messuissa, ehtoollisleivän leipominen, laaja verkostoituminen eri yhdistysten kanssa, jumalanpalvelusten ehtoollis- ja esirukousavustajat sekä maallikkosaarnaajat”, hiippakuntavaltuusto toteaa.

”Voidaan sanoa, että Tarvasjoen seurakunnassa tehtävä laaja-alainen työ on toivon merkki meidän ajassamme. Kun seurakuntalaisten toiveet kuullaan ja ne pyritään toteuttamaan yhteistyössä, seurakunnasta tulee jäsentensä näköinen seurakunta”, perusteluissa sanotaan.

Arkkipooki-palkinto jaetaan tunnustuksena merkityksellisestä, ansiokkaasta ja innovatiivisesta työstä kirkon, hiippakunnan tai seurakuntien ja niiden jäsenten hyväksi. Palkinto jaetaan nyt kolmatta kertaa. Luovutustilaisuus järjestetään kevään aikana.

Edellinen artikkeliKirkkoherra Arto Viitala uudelleen pappisasessoriksi
Seuraava artikkeliSeurakuntien tilavuokrien hintahaitari suuri

Ei näytettäviä viestejä