Vetelin kirkkoherra välttelee naispappeja ja keskusteluita

Vetelin seurakunnassa kuohuu, koska kirkkoherra Vesa Parpala kieltäytyy yhteistyöstä naispappien kanssa. Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen hallitukseen kuuluvan Parpalan väitetään myös väistelevän keskustelua asiasta seurakuntalaisten kanssa. Tilanne nousi esiin, kun puolitoista vuotta sitten äitiään Veteliin siunaamaan tullut naispappi jäi ensin ilman yhteistyöhön halukkaita suntiota ja kanttoria. Asiasta kertoi Yle.

Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi on tapahtumien kulusta ihmeissään. Virkakäsitys ei noussut keskusteluun piispan ja kirkkoherran kanssa edes vuonna 2007 pidetyssä piispantarkastuksessa. Salmi painottaa, että kaikkien pappien ja muiden seurakunnan työntekijöiden pitää noudattaa kirkon lakia ja järjestystä.

– Tietenkään piispan tehtävä ei ole sanoa että pitää kannella, mutta asioitten pitää sujua oikein, sanoo Salmi Ylen haastattelussa.

Kotimaa24:n tavoittama lakimiesasessori Mari Aalto kertoo, ettei Vetelin tilanteesta ole tullut Oulun hiippakunnan tuomiokapituliin kantelua. Aalto toteaa Vetelin tapaukseen suoraan linkittämättä, että piispa voi oma-aloitteellisesti myös käydä kahdenkeskisiä esimies-alainen keskusteluja kirkkoherran kanssa. Keskustelut voivat nykyisen lainsäädännön mukaan johtaa varoitukseen.

Kotimaa24 ei tavoittanut Vesa Parpalaa kommentoimaan tapausta.

Lue Ylen uutinen tästä.

Edellinen artikkeli”Yhteinen uskontotiedon opetus toisi kouluille säästöjä”
Seuraava artikkeliOlli Valtonen: HelsinkiMissio ei ole uskonnollinen järjestö

Ei näytettäviä viestejä