Verkkolehti Kirkonkellari lopettaa toimintansa

Vuodesta 2012 ilmestynyt kirkon asioihin keskittynyt verkkolehti Kirkonkellari lopettaa toimintansa elokuun lopussa. Lopettamispäätöksessä on kyse taloudesta ja työvoimaresursseista, sanoo päätoimittaja Kari Latvus.

Latvus kertoo toimituksen pohtineen sisällön jättämistä verkkoon ikään kuin arkistoksi, mutta verkkolehti, joka ei lainkaan päivity, ei näytä hyvältä, joten Kirkonkellari ajetaan palvelimelta alas. Domain eli verkkosoite kirkonkellari.fi säilyy Kari Latvuksella.

Kirkonkellari on elänyt hiljaiseloa jo pitempään. Kotimaa24
kertoi viime vuoden keväällä, että sivuston toiminta on vaakalaudalla. Uutta alkua yritettiin kuitenkin vielä viime lokakuussa, jolloin toiseksi päätoimittajaksi tuli Samuli Suonpää.

”Tällä hetkellä emme ole ehtineet panostamaan lehden tekemiseen. Lehti ei myöskään ole pariin vuoteen enää kerännyt varoja edes satunnaisiin kuluihin”, kirjoittaa Kari Latvus blogissaan. Kari Latvus työskentelee Kirkkohallituksessa yhteiskunta-asioiden asiantuntijana.

Kirkonkellari on mieltänyt itsensä ”hitaan journalismin” toimijaksi, ja sen kautta on yritetty myös myydä pitkiä niin sanottuja long play -juttuja.

Kuva: Kirkonkellarin etusivu 14.8.

Lue myös:

Kirkonkellari etsii uutta alkua

Kirkonkellarin toiminta vaakalaudalla

Kirkonkellari alkaa myydä pitkiä juttuja

Kirkonkellari osin maksulliseksi

Edellinen artikkeliKolumni: Metsä kirkkoni olla saa – Nilsiän herättäjäjuhlien kenttä oli kuin luotu pyhäköksi
Seuraava artikkeliKiira-myrsky murjoi Järvenpään hautausmaata – siunauskappeli vaurioitui, hautakiviä särkyi

Ei näytettäviä viestejä