Väyrysen ja Biaudet’n siunauskannat elävät


vyrynen_paavo205 voisi sittenkin toivottaa uudenvuoden puheessaan kansalle Jumalan siunausta. Hänellä on eri kanta asiaan
Yleisradion presidentinvaalikoneessa
ja
Helsingin Sanomien
vaalikoneessa.

Helsingin Sanomien vaalikone julkaistiin jo viime kuussa, Yleisradion vasta joulukuussa kuussa.

Keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen ruksasi vielä Helsingin Sanomien vaalikoneessa vastausvaihtoehdon, ”ei, jumalan siunauksen toivottaminen ei sovi suomalaiseen kulttuuriin”. Kysymys kuului: ”Kuuluuko presidentin uudenvuoden puheeseen ’Jumalan siunauksen’ toivottaminen Suomen kansalle?”

Myöhemmin julkaistussa Ylen vaalikoneessa Väyrynen vastaa olevansa ”täysin samaa mieltä” kysymykseen, jossa kysytään suoraan sitä, miten ehdokas käytännössä presidenttinä toimisi: ”Jos olisin presidentti, toivottaisin uudenvuoden puheessa kansalle Jumalan siunausta.”

”Olen valmis toivottamaan Jumalan siunausta, jos kirkko ja/tai kansalaiset laajalti sitä toivovat. Olen vastannut aikaisemmin, että en toivottaisi Jumalan siunausta sen vuoksi, että se ei ole suomalainen perinne eikä se sovi suomalaiseen kulttuuuriin. Mannerheim, Paasikivi, Kekkonen, Koivisto ja Halonen eivät ole sitä tehneet. Martti Ahtisaari tätä lähinnä amerikkalaista tapaa noudatti”.

Biaudet_Eva

Presidenttiehdokkaista Pekka Haavisto, Timo Soini, Paavo Lipponen, Sari Essayah ja Sauli Niinistö ovat suoraan tai tietyin edellytyksin myönteisiä siunauksen toivottamiselle uudenvuoden puheessa. Paavo Arhinmäki ei siunausta toivottaisi.

Lue myös: Kryptassa istui arvonsa tunteva joukko

Edellinen artikkeliJoosef ja Maria chattailevat – joulukertomuksia somessa
Seuraava artikkeliSS: Ups! – Sakari Häkkinen tuplasti ehdolla Radio Dein puffissa

Ei näytettäviä viestejä