Vappugospel lopettaa

Perinteinen Vappugospel festivaali järjestetään viimeistä kertaa ensi keväänä. Sekä taloudelliset haasteet että vuosien mittainen muutos kulttuurin kulutuksessa yleisesti on vahvistanut nykyisen Vappugospel-tiimin päätöksen saattaa tapahtuman historia arvoiseensa päätökseen.

Kouvolassa järjestettävä Vappugospel on taistellut taloudellisten vaikeuksien kanssa jo muutaman vuoden ajan. Tapahtuma on tuottanut järjestäjilleen tappiota viime vuosina.

Projektipäällikkö Joonas Nieminen toivoo viimeisen Vappugospelin saavan tukea joukkorahoituksen kautta.

– Aikaisemmat tappiot olemme saaneet kuitattua esimerkiksi tekemällä talkoita. Nyt olemme ottaneet taloutemme tueksi myös joukkorahoituksen. Näen siinä potentiaalia, sillä Mesenaatti-sivuston kautta jokainen voi auttaa haluamaansa hanketta.

Nieminen arvelee, että Vappugospelin perintö saattaa kuitenkin kantaa tulevaisuuteen, sillä tapahtuman vapaaehtoisissa on ollut mukana useilla aloilla vaikuttavia henkilöitä.

– Varmaa on, ettei Vappugospelia enää vuoden 2015 jälkeen järjestetä. Tiimissämme on kuitenkin taitavia ja innokkaita tekijöitä, joten saattaa olla, että keksimme tulevaisuudessa jotain piristystä kouvolalaiseen tapahtumakenttään, Nieminen sanoo.

Viimeisessä Vappugospelissa esiintyvät Lecrae (USA), Twelve24 (UK), Project 86 (USA), Lumina Polaris, Pekka Laukkarinen Union ja Anton Laurila Band.

Viimeinen Vappugospel järjestetään osana kirkkopäiviä 23.5.2015 Kouvolassa.

Kuva: Vappugospelista vuodelta 2012. VIlle Kukkonen.