Vantaalla tuetaan Yhteisvastuuvaroin kotisaattohoitoa

Vuoden 2014 Yhteisvastuukeräyksen paikkakuntakohtainen keräystuotto on Vantaan seurakunnissa ohjattu viime vuoden kotimaan kohteen mukaisesti tukemaan saattohoitoa. Lahjoitusvarat on suunnattu saattohoitoon yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa.

Vantaalle suunnattu 10 000 euron osuus on kymmenen prosenttia kunkin paikkakunnan keräystuotosta. Keräyssumma on käytetty viime syksynä kaupungin ja seurakuntien työntekijöiden koulutukseen liittyen kuolevan kohtaamiseen ja saattohoitovapaaehtoisten virkistyspäivään.

Koulutuksessa käytävistä keskusteluista nousi esiin kotisaattohoidon tarve tietyille hoitovälineille, joten loput varat päätettiin Hakunilan seurakunnan diakoni Heli Leskisen mukaan heidän tarvitsemiinsa laitteisiin.

Kaupungin kotisaattohoidon kotisairaalan käyttöön on hankittu kipupumppuja ja lääkelaskuri, jotka on otettu käyttöön kotihoidossa vuoden alussa.

– Nämä laitteet korvaavat huollossa olevia laitteita, joten näistä on meille huomattavaa apua. Lahjoittajat voivat törmätä laitteisiin käytännössä esimerkiksi omaisten luona vieraillessa, sillä lahjoitusvaroin hankitut laitteet on merkitty seurakuntien nimellä. Myös koteihin voi viedä vaativaa hoitoa, mutta siihen tarvitaan myös oikeat välineet, kertoo Vantaan kaupungin kotihoidon esimies Tuija Vilkko.

Saattohoito-teema on vauhdittanut yhteistyötä seurakuntien ja kaupungin välillä. Työntekijät ovat olleet otettuja koulutuksesta, sillä aihe on tärkeä ja koulutuksen sisältö on ollut oikeanlaista. Yhteistyömuoto on tuntunut luontevalta ja sitä aiotaan jatkaa myös tulevaisuudessa.

Edellinen artikkeliNaispappeus vaikeuttaa avioliittoa teatterilavalla
Seuraava artikkeliYhdysvaltojen presbyteerinen kirkko laajentaa avioliittokäsitystään

Ei näytettäviä viestejä