Valtakunnallista kummipäivää voi viettää myös etänä, kirkko muistuttaa

Tänään sunnuntaina 31.5. vietetään valtakunnallista kummipäivää. Seurakuntien, yritysten, urheiluseurojen ja järjestöjen järjestämänä teemapäivänä kummeja ja kummilapsia kannustetaan viettämään aikaa yhdessä.

Tänä vuonna kirkko kutsuu kummeja osallistumaan päivään etäyhteyksin oman kummilapsen kanssa.

Kummipäivä laajeni valtakunnalliseksi ensimmäisen kerran viime vuonna. Muutamana edellisenä vuonna sitä on vietetty muun muassa pääkaupunkiseudun seurakunnissa.

Poikkeuskeväänä kummeja on kannustettu jakamaan ideoita kummina toimimisesta rajoitusten aikana sosiaalisen median tunnisteilla #kumminkaa ja #kummipäivä. Ajatuksia teemapäivän viettoon voi saada myös Kummipäivän verkkosivulta.

Kummiudessa suomalaisille on tärkeää ajan antaminen ja yhteinen tekeminen, kertoo Kirkon tutkimuskeskuksen tuore julkaisu. Suomalaisten käsityksiä kasteesta ja kummiudesta koonnut tutkimus kerättiin kirjeaineistolla vuonna 2018. Kyselyyn vastasi 855 henkilöä.

Yhdessäolon lisäksi kummisuhteeseen liitettiin merkki- ja juhlapäivinä muistaminen, lahjojen antaminen sekä muu yhteydenpito niin kummilapseen, kummiin kuin näiden perheisiin sekä auttaminen, tukeminen ja hoitaminen.

Kirkon tutkimuskeskuksen mukaan aineisto painottui keskimääräistä suomalaista uskonnollisesti aktiivisempiin henkilöihin mutta kertoi silti samalla siitä, että kummiudessa voi edelleen olla myös merkittävä hengellinen ulottuvuus. Se ilmenee niin esirukouksena kuin kristillisen perinteen välittämisenä.

Kuva: Minerva Seppälä

Lue myös:

Kolumni: Kummiuden teologia on käytännöllistä, totesin puolivuotiaan kanssa merenrannassa

Seitsemän lapsen kummitäti: ”Toivon, että yhteys kummilapsiin säilyy aikuiseksi asti”

Edellinen artikkeliMysteerikuva: Kuka siunaa ketä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu
Seuraava artikkeliNicklas Storbjörk Fontana Median ja Kyrkpressenin johtoon

Ei näytettäviä viestejä