Vähemmistövaltuutettu: Molarin tapaus syytä tutkia

Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet on tehnyt poliisille tutkintapyynnön Pohjan kirkkoherran verkkokirjoittelusta. Kotimaa24:n tavoittama Biaudet kertoo lähettäneensä 17.3. tutkintapyynnön, jossa hän epäilee Juha Molarin syyllistyneen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

- Mielestäni tässä oli kyseessä selkeä tapaus, jota poliisin on syytä tutkia asia tarkemmin, vähemmistövaltuutettu linjaa.

Biaudet luonnehti tutkintopyynnön tekemistä vähemmistövaltuutetulle "normaalityöksi, joka ei kuitenkaan ole jokapäiväistä". Lisäksi hänestä pirstaleinen ja laajaa verkkokirjoittelu on haastava seurattava vähemmistövaltuutetulle.

Vaikuttiko kirkkoherruus jotenkin tutkintapyyntöön?

- Laki sitoo kaikkia samalla tavalla, kynnys on kaikille sama. Tosin moraalisesti odotukset voivat olla papille kovemmat, Biaudet kommentoi Kotimaa24:lle.

Tutkintapyynnön mukaan Molari väittää muun muassa, että Kaukasiasta ei tulisi yhtään oikeaa pakolaista Suomeen, vaan jokainen sieltä saapuva olisi yhteydessä terrorismiin.

Molarin verkkokirjoittelusta on vireillä myös toinen tutkinta. Hän on lisäksi Suomen Työväenpuolueen eduskuntavaaliehdokas.

Uutisen tutkintapyynnöstä kertoi ensimmäisenä STT.

Lue myös Yle: Molarin nettikirjoittelu syyteharkintaan