Vaatesuunnittelija: Uusi papinpuku sopii joka vartalolle

Naispapinpuku8Kirsimari Kärkkäinen vastaa Kotimaa24:n kyselyssä esitettyihin kommentteihin. Hän kertoo olevansa tyytyväinen asukokonaisuuden kyselyssä samaan arvosanaan, vastanneista 67 prosenttia piti kokonaisuutta joko hyvänä tai erittäin hyvänä.

– Mielestäni luku on oikein hyvä kun otetaan huomioon, että kyseessä on kuitenkin virkavaate, kommentoi Kärkkäinen vastaanottoa.

Suunnittelija huomauttaa myös, että tässä vaiheessa vasta harvoilla asun tulevista käyttäjistä on ollut mahdollisuus kunnolla tutustua kokonaisuuteen käytännössä. Kärkkäisen mukaan hänen saamansa palaute on ollut tähän asti ainoastaan positiivista. Hän uskoo vastaanoton myönteisyyden kohentuvan entisestään, kunhan asukokonaisuus on kaikkien sovitettavissa,

Jotkut Kotimaa24:n kyselyyn vastanneista epäilivät miten Valonlähteen somisteena olevat risti ja valonsädeviiva kestävät aikaa?

– Ne eivät ole tämän ajan lapsia, kokonaisuus nousee kirkon historiasta, eikä muoti ole tässä tapauksessa sanellut ratkaisujani. Olen pyrkinyt työssäni ajattomuuteen.

Entä miten vastaat niiden pappien epäilykseen, jotka sanoivat, ettei asuste sovi lyhyille ja pyyleville?

– Puvussa lähtökohtana on ollut perinteisen muotikoon 36 sijaan suomalaisen naisen keskivertovartaloa paremmin vastaava koko 40. Uskon, että kunhan puku saadaan laajemmin sovitettavaksi, niin huomataan, että sitä suunniteltaessa on otettu huomioon erilaisia vartalomalleja.

Pukujen valmistusoikeuksista on parhaillaan käynnissä kilpailutus ja ne tulevat käyttöön aikaisintaan loppuvuodesta.

Lue myös:

Naispappien uudelle virkapuvulle lievän ristiriitainen vastaanotto

Tässä se on: Naispapin uusi virkapuku

Uudessa virka-asussa yhdistyvät juhlavuus ja käytännöllisyys – Katso video!

Edellinen artikkeliArhinmäki ja Räsänen: Näin avioliittolaista todella päätettiin
Seuraava artikkeliTutkimus: Seurakuntaliitosten vaikutukset talouteen epäselviä

Ei näytettäviä viestejä