Uutisankkuri Keijo Leppänen valitsee Vuoden kristillisen kirjan 2022

Uutisankkuri Keijo Leppänen valitsee Vuoden kristillisen kirjan 2022. Valinta julkistetaan Helsingin kirjamessuilla lokakuun 29. päivä.

Useita kirjoja itsekin kirjoittanut toimittaja Keijo Leppänen pääsee nyt arvioimaan toisten teoksia. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämässä kilpailussa esiraati valitsee kuusi finalistia, joista Leppänen valitsee vuoden kirjan.

– Kirjan sisällössä arvostan rohkeutta ja yllättävyyttä. Kristillisessä kirjassa ei tarvitse olla niin autuasta juonta, ettei se sisältäisi muunlaistakin pohdintaa. Loppu saa tietysti olla autuas, kunhan se on umpirehellinen, Leppänen kommentoi.

Hän arvostaa kirjassa kuin kirjassa napakkaa, nopeasti etenevää ilmaisua.

– Määrä ei tekstissä saa koskaan korvata laatua.

Vuoden kristillinen kirja 2022 -kilpailu on avoin kaikille kustantajille. Omakustanteidenkin tekijät ovat tervetulleita mukaan.

Kilpailuun voi vielä osallistua, sillä viimeinen kirjojen lähettämispäivä on viides syyskuuta. Sekä voittajateos että yleisön suosikki julkistetaan Helsingin kirjamessuilla lauantaina 29.10.

Viime vuonna teoksiaan lähetti ehdolle 23 eri kustantajaa, lisäksi tuli neljä omakustannetta. Piispa Mari Leppänen valitsi Vuoden kristilliseksi kirjaksi 2021 Anni Pesosen teoksen Credo – Tieni mystiikkaan.

Kristilliset Kustantajat ry:n järjestämä kilpailu on järjestetty vuodesta 1994 joka vuosi koronavuotta 2020 lukuun ottamatta. Kilpailun tarkoitus on nostaa esille teoksia, jotka käsittelevät kristillistä uskoa ja elämänarvoja erityisen tunnustuksen ansaitsevalla tavalla.

Edellinen artikkeliKolumni: Vesa-Matti Loiri rohkaisi odottamaan, että matka jatkuu kuoleman jälkeen
Seuraava artikkeliLapuan hiippakuntaan kolme uutta rovastia ja kaksi director cantusta

Ei näytettäviä viestejä