Uusi kastesivusto avattu – tarjolla myös vinkkejä vauvan ensimmäiseen juhlaan

Kirkko on avannut uuden kaste.fi-sivuston, jossa nostetaan esille kasteen merkitystä ja mahdollisuuksia tehdä vauvan ensimmäisestä juhlasta, ristiäisistä, koskettava ja perheen itsensä näköinen tilaisuus. Sivustolla kerrotaan myös kummien valinnasta ja kummiuteen liittyvistä odotuksista.

Kirkko on tehnyt yhteistyössä Sanoma Media Finlandin kanssa myös kasteliitteen Vauvan ensimmäinen juhla – Opas omannäköisiin ristiäisiin. Siitä löytyy muun muassa tarinoita ristiäisten järjestämisestä ja kummien tärkeydestä. Kasteliite on ladattavissa Vauva-lehden sivustolla.

– Uuden sivuston, ristiäisoppaan ja vertaistarinoiden avulla haluamme tuoda esiin kasteen merkityksellisyyttä ja myös perusteita ihmisille, jotka pohtivat, kastavatko lapsensa, sanoo koordinaattori Henna Ahlfors Kirkkohallituksen tiedotteessa.

Tutkimusten mukaan ihmiset kaipaavat henkilökohtaista kokemusta ja mahdollisuutta itselleen räätälöityihin tilaisuuksiin. He arvostavat netistä saatavaa ymmärrettävää tietoa sekä muiden kertomuksia.

Juhlaa ei välttämättä tarvitse järjestää itse. Perheen voimavaratkin voivat olla uuden arjen keskellä vähissä. Monet seurakunnat tarjoavat juhlavia, yhteisiä kastetilaisuuksia, lainaavat kastepukuja ja tarjoavat juhlijoille kakkukahvit.

Kuva: Kaste.fi-sivusto

Lue myös:

Kolumni: Kaste on muidenkin kuin perheväen juhla

Pappi ehdottaa: Seurakunta voisi yhdistää kasteen ja vauvauinnin

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.