Pappi ehdottaa: Seurakunta voisi yhdistää kasteen ja vauvauinnin

Pääkaupunkiseudulla vanhemmat kastattavat lapsensa yhä harvemmin ja jokainen kastamatta jäävä henkilö on "vesivahinko", ikävöinnin aihe. Näin kirjoittaa helsinkiläinen pappi ja verkkotuottaja Jan Ahonen Kirkon kasvatuksen ja perheasioiden Kaste ja kummius -hankkeen blogissa.

Ahosella on mielessään idea, jonka tarkoituksena olisi saada huomiota perinteiselle luterilaiselle kastekäsitykselle. Hän ehdottaa kasteen ja vauvauinnin yhdistämistä.

"Haaveilen, että voisimme tarjota kasteopetusta, kasteen ja vauvauintikurssin samassa paketissa. Kaste tapahtuisi vanhaan malliin, mutta seurakunta antaisi lahjana tuoreiden jäsentensä perheille vauvauintikurssin", Ahonen kirjoittaa ja sanoo uskovansa, että media tarttuisi uutta luovaan ideaan.

Hän toteaa näkevänsä uimataidon ja kasteen välillä syvällistä symboliikkaa. Molemmissa on kyse koko elämänkaaren kannalta tärkeästä asiasta, suorastaan hengen turvaamisesta.

"Kellumaan uskaltautuminen ei ole kaukana siitä, että kasteessa laskemme pienen ihmisen kolmiyhteisen Jumalan kannateltavaksi."

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Oulussa on toimitettu upotuskasteita kaupungin uimahallissa normaaliin aukioloaikaan

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.