USKOT-foorumin uudeksi puheenjohtajaksi Yaron Nadbornik – luterilaista kirkkoa edustaa Kaisamari Hintikka

Suomen muslimeja, kristittyjä ja juutalaisia edustavan USKOT-foorumin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Yaron Nadbornik. Varapuheenjohtajiksi valittiin Pia Jardi Suomen islamilaisesta neuvostosta ja piispa Kaisamari Hintikka Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta.

Valinnoista päätti USKOT-foorumin vuosikokous, joka kokoontui tiistaina Kirkon talossa Helsingin Etelärannassa.

Kokouksessa tehtävästään hallituksen puheenjohtajana luopui Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala. Hän toimi USKOT-foorumin puheenjohtajistossa kuusi vuotta ja puheenjohtajana kaksi vuotta.

Uskontojen yhteistyö Suomessa – USKOT-foorumi ry:n tarkoituksena on vaalia uskonnonvapautta ja yhteiskuntarauhaa. Foorumi edistää uskontojen välistä vuoropuhelua, yhdenvertaisuutta, keskinäistä kunnioitusta ja yhteistyötä.

Foorumin uusi puheenjohtaja Yaron Nadbornik on ollut mukana USKOT-foorumin toiminnassa vuodesta 2010. Neljä vuotta hän toimi foorumin varapuheenjohtajana ja viestintäjaoston puheenjohtajana.

Vaikka viha ja eripura usein valtaavat uutisotsikot, Nadbornik on optimistinen.

– Rauhaa ja yhteisymmärrystä on paljon enemmän kuin erimielisyyttä ja sotaa, hän sanoo USKOT-foorumin verkkosivuilla.

Nadbornikin, Jardin ja Hintikan lisäksi foorumin hallitukseen valittiin Mari-Anna Auvinen, Jan Edström, Elina Hellqvist, Gölten Bedretdin, Atik Ali, Anas Hajjar ja Yvonne Westerlund.

Kuva: Uskot-foorumi. Uusi puheenjohtajisto Pia Jardi, Yaron Nadbornik ja Kaisamari Hintikka.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.