Ukrainan sota näkyy Oulun Kirkkopäivillä – Kotimaan tilaisuudessa pohditaan, mitä media saa kertoa kirkosta

Kirkkopäiviä vietetään Oulussa pitkän koronatauon jälkeen 20.–22.5. Samassa yhteydessä järjestetään myös Suomen Lähetysseuran Lähetysjuhlat. Tapahtuman tunnuksena on #YHDESSÄ2022.

Ukrainan sota näkyy tapahtuman ohjelmassa. Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola keskustelee eversti (evp) Matti J. Karin kanssa sodasta ja rauhasta. Ukraina on teemana myös ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.), piispa Mari Leppäsen ja Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtajan Jouni Hembergin keskustelussa.

Presidentti Tarja Halonen ja piispa Teemu Laajasalo keskustelevat yhteisen hyvän rakentamisesta sekä pyhästä ja pahasta puheesta. Ministeri Tytti Tuppurainen (sd.) ja kansanedustaja Juha Sipilä (kesk.) puolestaan pohtivat piispa Jukka Keskitalon kanssa sukupolvien yli ulottuvaa vastuuta. Johtamisesta saapuu keskustelemaan Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen eli Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva.

Kotimaan järjestämässä keskustelussa ”Uskomattomia uutisia” pohditaan sitä, mitä media saa kertoa kirkosta ja esimerkiksi lestadiolaisuudesta ja mistä pitäisi kertoa enemmän. Keskustelemassa ovat Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi, toimittaja Minna Akimo Lännen Mediasta, Julkisen sanan neuvoston jäsen, Taivalkosken kirkkoherra Tuomo Törmänen ja Kotimaan päätoimittaja Mari Teinilä. Keskustelua juontaa Kotimaan toimituspäällikkö Freija Özcan.

Puheen lisäksi Kirkkopäivien ohjelmassa on musiikkia. Mikko Alatalo ja Jaakko Löytty soittavat rauhan ja toivon lauluja. Wimme & Rinne -duo esittää saamelaisia virsiä, joikua ja instrumentaalimusiikkia. Mertsi Lindgrenin yhtyeen johdolla vietetään Romanimusiikin iltaa. Radio Dei juhlii 25 vuottaan konsertilla, joka on runsas paketti mustan gospelin klassikkoja 50-henkisen Pop Up Gospel -kuoron johdolla.

Koko ohjelma sekä tapahtumien ajat ja paikat löytyvät täältä.

Kotimaa-lehti on osa Sacrum-Kotimaa Oy:tä, jonka omistaa Kirkkopäiviä järjestävä Kirkkopalvelut ry.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliEnon­kosken luostari­yhteisön toiminta lakkaa Ihama­niemessä – jatkuu uutena Via Silentii -yhteisönä Haminassa
Seuraava artikkeliPoliisi: Nokian seura­kunnan entistä talous­johtajaa ei ole syytä epäillä rikoksesta

Ei näytettäviä viestejä