Turun arkki­hiippakuntaan viisi uutta rovastia ja kaksi director cantusta

Arkkipiispa Tapio Luoma ja piispa Mari Leppänen ovat myöntäneet yhteensä viisi rovastin arvonimeä Turun arkkihiippakunnassa.

Tapio Luoma on myöntänyt rovastin nimen ja arvon Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän retriitti- ja sururyhmätyön pastorille Päivi Vuorilehdolle.

Mari Leppänen on myöntänyt rovastin nimen ja arvon Ulvilan seurakunnan kappalaiselle Eija Humpas-Toivaselle, Rauman seurakunnan kappalaiselle Riitta Granrothille, Paimion seurakunnan kehitysvammaistyön seurakuntapastorille Pertti Arolalle ja hiippakuntapastori Pauliina Järviselle.

Rovasti on kirkollinen arvonimi, jonka piispa myöntää kirkollisessa työssä erityisesti ansioituneelle ja yleensä yli 50-vuotiaalle papille hiippakunnassaan.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on myöntänyt director cantus -arvonimen Keski-Porin seurakunnan kanttorille Guido Kriikille ja director musices -arvonimen Liedon seurakunnan urkurille Tomi Satomaalle.

Director cantus ja director musices ovat arvonimiä, joita tuomiokapituli voi myöntää kirkollisessa työssä erityisesti ansioituneelle kirkkomuusikolle.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Turun arkkihiippakuntaan viisi uutta rovastia ja kaksi director cantusta

Edellinen artikkeliKotimaan liike­toiminnan omistus­pohja muuttuu – lehtien ilmestyminen jatkuu ennallaan
Seuraava artikkeliMysteerikuva: Kuka puhuu ja missä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Ei näytettäviä viestejä