Tuomiokapituli pyytää Kai Sadinmaalta vastinetta: Kehotitko eroamaan kirkosta?

Helsingin tuomiokapituli on pyytänyt pastori Kai Sadinmaalta vastinetta tietoon, jonka mukaan tämä olisi sosiaalisessa mediassa kannustanut ja kehottanut ihmisiä eroamaan kirkosta.

Kapitulin vastinepyynnössä viitataan kirkkolain 5. lukuun, jossa todetaan, että papille, joka toimii vastoin pappisviran velvollisuuksia ja pappislupausta tai käyttäytyy papille sopimattomalla tavalla, tuomiokapituli voi antaa varoituksen tai pidättää hänet pappisvirasta. Jos papin sopimaton käyttäytyminen, laiminlyönnit pappisvirassa tai käyttäytyminen muutoin osoittaa hänet ilmeisen sopimattomaksi olemaan pappina, tuomiokapituli voi määrätä hänet menettämään pappisvirkansa.

Sadinmaa puolestaan on pyytänyt kapitulilta lisätietoa, jossa tarkennettaisiin, missä tilanteessa hän tarkkaan ottaen on kehottanut eroamaan kirkosta. Sadinmaa itse arvelee, että kyse on taannoisesta julkisuudessa olleesta keskustelusta, jossa hän syytti Espoon piispa Tapio Luomaa vähättelystä, kun tämä sai kuulla seksuaalisesta hyväksikäyttötapauksesta seurakunnassa,

– Varmaan olen siinä yhteydessä tunteellisesti tokaissut jotain sen suuntaista, että aika mädäntynyttä menoa ja että pysykää kaukana kirkosta. Kyse on somessa olleesta tunteenomaisesta ilmaisusta. En yleisemmin missään nimessä tarkoita, että ihmisten tulisi jättää kirkko, hän kertoo Kotimaa24:lle.

– En toivo kenkään eroavan kirkosta, vaan kehotan ihmisiä nousemaan barrikadeille taisteluun paremman kirkon puolesta.

Sadinmaan mukaan vastinepyynnössä on kyse ajojahdista, jonka tarkoitus on saada hänet pois pappisvirasta.

Sadinmaa on myös jakanut kapitulilta saamansa kirjeen sosiaalisessa mediassa.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliOnko tässä vuoden oudoin jouluvideo? – Katso jouluevankeliumi virastosuomeksi
Seuraava artikkeliLapuan tuomiokapituli saa vuokratoimiston Lapualta – tiloja sirotellaan nyt neljälle paikkakunnalle

Ei näytettäviä viestejä