Tulkaa kaikki -liikkeelle lisäpaikkoja Helsingissä ja Espoossa

(Täydennetty klo 15.40) Kirkolliskokoukseen nousi Tulkaa kaikki -liikkeen listalta Helsingistä kaikkiaan kuusi kirkolliskokousedustajaa. Tulkaa kaikki -liike sai Helsingistä kaksi lisäpaikkaa vuoden 2008 vaalien tulokseen verrattuna. Espoossa Kevää kirkko -listalta meni läpi kolme uutta edustajaa, yksi maallikko ja kaksi pappia, jotka edustavat Tulkaa kaikki -liikkeen päämääriä. Edellisessä kirkolliskokouksessa ei ollut Espoosta yhtään liikkeen edustajaa.

Helsingissä eräs liikkeen maallikkolistalta kirkolliskokoukseen ponnistaneista on Kelan tutkimusprofessori Heikki Hiilamo.

Tulkaa kaikki -listalta valittiin Helsingistä kaikkiaan kuusi edustajaa. Kolmen pappisedustajan joukossa on myös Hiilamon vaimo Kirsi Hiilamo.

Tulkaa kaikki -liikkeen maallikkolistalta kirkolliskokoukseen ponnistanut Kelan tutkimusprofessori Heikki Hiilamo puhuu yksinkertaisemman hallinnon ja kirkon demokratian puolesta.

- Kirkon hallinto ollut minulle tärkeä asia. Sen tulisi olla selkeämpi ja yksinkertaisempi ja tasavertaisempi. Ennen vaaleja on keskusteltu siitä, että kirkollisvaaleissa pitäisi olla yhtäläinen äänioikeus ja kirkon organisaation pitäisi olla selkeämpi, Hiilamo sanoo.

Tulevan kirkolliskokouksen asialistalta hän nostaa haasteiksi hallintokysymysten lisäksi myös seurakuntarakenteen ja kirkkolain uudistamisen.

Koordinaattori yllättyi positiivisesta tuloksesta

Puolet kaikista Helsingin läpimenneistä ehdokkaista tulee Tulkaa kaikki -listalta. Tulkaa kaikki -liikkeen koordinaattori Vesa Hirvonen ei ole uskoa hyvää tulosta todeksi.

- Yhteensä puolet kaikista edustajista tulee listaltamme ja papeista peräti kolme neljäsosaa, Hirvonen hämmästelee.

Hän kertoo, että Tulkaa kaikki -liikkeellä on vain Helsingissä omat listat, mutta muissa hiippakunnissa on tuettu liikkeen tavoitteita kannattavien asettumista ehdoille eri listoilla.

Helsingin Tulkaa kaikki -listalta valittujen kolmen pappisedustajan joukossa on myös Hiilamon vaimo Kirsi Hiilamo. Heikki Hiilamo kommentoi vaimonsa pääsyä Kotimaa24:lle tuoreeltaan näin.

- Meistähän tulee kirkolliskokouspariskunta.

Tiettävästi aiemmin kirkollikokouksessa avioparina ovat istuneet professori Raija Sollamo ja hänen miehensä Matti Sollamo.