Tuhoutuneeksi luultu Anna Sahlsténin Hyvä paimen -maalaus pelastuikin Perkkaan kappelin palosta Espoossa

Tuhoutuneeksi luultu Anna Sahlsténin Hyvä paimen -maalaus on saatu pelastettua varhain kiirastorstaina 14.4. Espoossa palaneesta Perkkaan kappelista.

Palon alkuvaiheessa kappelista saatiin noudettua kastemalja, ehtoollisvälineitä ja kirkkotekstiilejä. Ville Vallgrenin krusifiksin ja Anna Sahlsténin maalauksen sen sijaan luultiin molempien tuhoutuneen.

Kun palo oli saatu jo osin hallintaan, paikalla ollut henkilökunta kuitenkin huomasi Sahlsténin taulun edessä olevan suojalasin välähtävän kappelin aulassa, Espoon seurakunnat kertoo tiedotteessaan. Palomestarin kanssa tutkittiin asiaa, ja taulu näytti nokijälkiä lukuun ottamatta olevan vahingoittumaton. Taulu odottaa nyt seurakuntayhtymän varastossa tarkempia tutkimuksia.

Sahlsténin Hyvä paimen -taulu oli pitkään kappelisalin takaosassa, urkuparven alla. Vuoden 2014 remontissa maalaus siirrettiin kappelin eteisaulaan. Anna Sahlstén (1859–1931) oli leppävaaralainen taidemaalari ja piirustuksenopettaja. Leppävaaran taiteilijayhteisö lahjoitti taideteoksia vuonna 1929 talkoilla valmistuneeseen Perkkaan kappeliin.

Perkkaan kappeli on ollut monelle alueen asukkaalle tärkeä paikka, ja Leppävaaran seurakunta varautui siihen, että kappelin raunioita halutaan käydä katsomassa. Paikalla olikin seurakunnan työntekijöitä läpi pääsiäispyhien. Kiirastorstaina raunioilla vietettyyn messuun osallistui noin kaksisataa ihmistä.

Leppävaaran seurakunta kerää Perkkaan kappeliin liittyviä muistoja myös verkkolomakkeella.

Poliisi epäilee Perkkaan kappelin paloa tahallaan sytytetyksi ja tutkii asiaa tuhotyönä. Havaintoja kappelin läheisyydessä tehneitä henkilöitä tai asiasta muuten jotain tietäviä pyydetään ilmoittamaan havainnoistaan poliisille sähköpostilla vihjeet.espoo@poliisi.fi tai puhelimitse 0295 413 031 (vastaaja).

Lue myös:

Kirkko­herra Perkkaan kappelin palosta Espoossa: ”Erittäin suosittu vihki- ja kaste­paikka, merkittävä menetys”

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliHelsingissä lakkautetaan kaksi seura­kuntaa ja perustetaan tilalle yksi uusi
Seuraava artikkeliKaroliina Nivari seurakunta­yhteyksien ja varain­hankinnan johtajaksi Suomen Lähetys­seuraan

Ei näytettäviä viestejä