Toinen Tuusulassa varastetuista Jokelan kirkonkelloista löytyi

Jokelan kirkon tapuli. Kuva: Tuusulan seurakunta

Jokelan kirkosta Tuusulasta anastettiin 18.–24.10. välisenä aikana kirkonkellot murtautumalla kellotapuliin ja rikkomalla kellojen kiinnityspultit. Toinen anastetuista kirkonkelloista on löytynyt, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo.

Poliisi sai keskiviikkona 3.11. yleisövihjeen toisen kirkonkellon mahdollisesta sijainnista, ja etsinnöissä kello löytyi.

– Poliisi takavarikoi kirkonkellon, ja se on nyt jo toimitettu seurakunnan haltuun, tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Rauno Jämsä kertoo tiedotteessa.

Tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä varkaus, mutta kellon löytymisestä ei kerrota tarkemmin tutkinnallisista syistä.

Tuusulan seurakunnan kirkkoherra Ulla Rosenqvist on kiitollinen, että edes toinen kello saatiin takaisin.

– Kyllä me kuvittelimme, että kello lähti sulattamoon. Hienoa että saatiin vanha kello takaisin, Rosenqvist sanoo seurakunnan tiedotteessa.

Kirkonkellot vietiin purkamista odottavan Jokelan kirkon vireisestä tapulista. Tapulia ei ole tarkoitus purkaa, sillä se sijaitsee hautausmaan vieressä ja kelloja on soitettu uurnanlaskujen yhteydessä. Seurakunnan mukaan löytynyt kello ripustetaan takaisin paikalleen, kun kellotornin ovi ja kellon kiinnikkeet saadaan korjattua.

Lue myös:

Jokelan kirkon­kellot varastettiin Tuusulassa – kyseessä jo toinen kirkonkello­varkaus seura­kunnassa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.