Teemu Laajasalo valitsi Vuoden kristilliseksi kirjaksi 2018 teoksen Lapseni on poissa

Vuoden kristillinen kirja 2018 on Eeva Peuran ja Tarja Tervahaudan toimittama Lapseni on poissa – kirja suruun. Valinnan teki Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo, joka ilmoitti valinnastaan Kirjamessuilla sunnuntaina 28.10.

”Tämä kirja on pieni ja suuri, kevyt ja raskas, kaunis ja karmea. Tekstit ovat yhtäältä lyhyitä, helppolukuisia ja nopeita ja toisaalta päivän pysäyttäviä, arkea häiritseviä ja rauhaa järkyttäviä. Oman lapsen menettäminen on suurin pelko jokaiselle äidille ja isälle. Kirjan kertomukset antavat erilaisissa surun vaiheissa oleville peilin äärimmäisen menetyksen tarkasteluun mutta myös oven selviämisen toivoon”, Laajasalo perustelee valintaansa.

Voittajakirja on ajateltu vertaistueksi ja vierellä kulkijaksi suruprosessiin. Kirjassa oman tarinansa jakaa parikymmentä isää, äitiä, isovanhempaa ja sisarusta. Teoksen on kustantanut Kirjapaja.

Lapseni on poissa voitti myös yleisöäänestyksen.

Voittaja palkittiin 2 000 euron rahapalkinnolla. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu oli avoin kaikille kustantajille.

Kuva: Olli Seppälä. Voittajakirjan toimittajat Tarja Tervahauta ja Eeva Peura piispa Teemu Laajasalon ympärillä, oikealla Kirjapajan kustannuspäällikkö Eeva Johansson.

Lue myös:

Kommentti: Vuoden kristillinen kirja -kilpailu tarvitsee ravistelua

Vuoden kristillinen kirja 2018 -finalistit valittu – katso kuusi ehdokasta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.