Tässä on megasaarnaajien top 7 – Ylen podcast esittelee tunnettuja julistajia

Kuva: Benny Hinn Ylen Saarnaajat-audion logossa.

Yle Areena Audiossa on kuunneltavissa seitsemänosainen sarja, jossa toimittaja Raimo Tyykiluoto ja Shalom-lehden päätoimittaja, teologian tohtori, kulttitutkija Ilkka Vakkuri esittelevät megasaarnaajia. Osa on Suomessakin tuttuja hahmoja, kuten Benny Hinn.

Karismaattinen televisioevankelista Hinn tunnetaan erityisesti ihmeparantumisten lupaamisesta. Hän on ollut julkisuudessa myös hulppean elämäntapansa ja valtavan omaisuutensa vuoksi. "Jeesus Kristus saattoi elää köyhyydessä, mutta minä en", Benny Hinnin kerrotaan sanoneen ja lisänneen, että jos Jeesus eläisi nyt, hän käyttäisi lentokonetta.

Benny Hinn on käynyt Suomessa ja häneltä on suomennettu kahdeksan kirjaa.

Saarnaajat-podcastissa esitellään myös Kenneth Copeland, Joel Osteen, Mike Bickle, Brian Houston, Joyce Mayer ja John Crowder.

Copelandilta on suomennettu kolme kirjaa, Osteenilta neljä, Mayerilta kuusi. Ilkka Vakkuri kehuu ohjelmassa Joel Osteenia yhdeksi tämän hetken parhaista puhujista.

Esitellyistä hahmoista erikoisin on yhdysvaltalainen "YouTube-ajan mystikko", sanottavaansa huumorilla höystävä John Crowder, entinen päihderiippuvainen. Crowder tarjoaa seuraajilleen "hengellistä juopumista Jumalasta", "Jeesus-trippiä", joka on johtanut karismaattisiin ilmiöihin, kuten hullaantumiseen enkeleistä, kultapölystä ja oudoista opeista.

Saarnaajat on kuunneltavissa Yle Areena Audiossa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.