Tanska Porvoon yhteisön jäseneksi

Tanskan evankelis-luterilainen kirkko liittyy Porvoon kirkkoyhteisön viralliseksi jäseneksi ensi sunnuntaina 3.10.2010.

Kirkko on aiemmin ollut tarkkailijana. Porvoon julistuksen allekirjoitustilaisuus järjestetään Kööpenhaminan tuomiokirkossa. Suomesta tilaisuuteen osallistuvat arkkipiispa Kari Mäkinen ja puoliso, sairaalapastori Eija Mäkinen sekä teologisten asiain sihteeri Tomi Karttunen.

Yhteisöön kuuluvat ennestään Suomen, Ruotsin, Norjan, Islannin sekä Viron ja Liettuan luterilaiset kirkot sekä Englannin, Walesin ja Irlannin anglikaaniset kirkot sekä Skotlannin episkopaalinen kirkko. Jäseninä on Canterburyn arkkipiispan istuimen kautta myös kaksi pientä anglikaanista kirkkoa Iberian niemimaalta: Espanjan episkopaalis-reformoitu kirkko ja Lusitanian kirkko Portugalissa.

Porvoon sopimus allekirjoitettiin vuonna 1996. Se loi läheisen kirkollisen yhteyden Pohjoismaiden ja Baltian luterilaisten kirkkojen sekä Ison-Britannian ja Irlannin anglikaanikirkkojen välille.Ehtoollisyhteyden lisäksi kirkot tunnustavat muun muassa toistensa virat. Yhteisön jäsenet ovat sitoutuneet pitämään toisen kirkon jäseniä omina jäseninään.