Tampereella diakonit kutsuttiin mukaan pappien kokoukseen

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo aikoo kutsua syksyllä 2016 pidettävään synodaalikokoukseen pappien lisäksi mukaan myös diakonit. Repo sai ajatuksen kokeiluun ruotsalaisesta ystävyyshiippakunnasta, jossa synodaalikokoukset on pidetty pappien ja diakonien kesken.

Tampereen synodaalikokoukseen kutsutaan ensimmäistä kertaa Suomessa hiippakunnan seurakunnissa, järjestöissä ja laitoksissa työskentelevien pappien lisäksi myös diakonian virkaan vihityt työntekijät riippumatta siitä, millä työalalla seurakunnassa työskentelee.

Tampereen hiippakunnassa on viime vuosina haluttu entistä vahvemmin nähdä diakonian virkaan vihkiminen ordinaationa hengelliseen virkaan kuten papiksi vihkiminenkin.

– Diakonian virkaan vihkimiseen valmistaudutaan meillä yhdessä papiksi vihittävien kanssa ja siihen vihitään yhdessä papiksi vihittävien kanssa. Tällä tavoin haluamme tukea heidän työtään seurakunnissa tiiviimmässä yhteydessä pappien työn kanssa, minkä tulisi tulla näkyviin myös jumalanpalveluksessa, piispa Matti Repo sanoo.

Luterilaiseen kirkkoon on esitetty perustettavaksi erityinen uusi diakonivirka, jonka piiriin tulisi diakoniatyöntekijöiden lisäksi myös nuorisotyöntekijät, lähetyssihteerit ja lapsityönohjaajat.

Synodaalikokous järjestetään Tampereelle syyskuun lopussa. Muissakin hiippakunnissa kokoonnutaan samaan aikaan omiin kokouksiin.

Kuuden vuoden välein järjestettävä synodaalikokous on perinteisesti ollut pappeinkokous. Synodaalikokouksessa keskustellaan ajankohtaisista ja teologisista kysymyksistä. Vuoden 2016 synodaalikokous on valmistautumista seuraavana vuonna vietettävään reformaation 500-vuotisjuhlaan.

Edellinen artikkeliKauneimmat joululaulut keräsi yli miljoonan
Seuraava artikkeliHistorialliset lukemat Paavalissa ja Kalliossa – alle puolet kuuluu kirkkoon

Ei näytettäviä viestejä