Tampere tyrmää perheneuvonnan maksullisuuden

Tampereen seurakuntien perheneuvonnan johtaja Heikki Syrjämäki ei lämpene ajatukselle periä kirkkoon kuulumattomilta maksua palveluista. Syrjämäki tyrmää julkisuudessa esitetyn ajatuksen, jonka mukaan kirkkoon kuulumattomien tulisi maksaa kirkon perheneuvonnasta.

Hän vertaa ajatusta bonusjärjestelmään, joka ei kuulu kirkon arvomaailmaan.

– Bonusjärjestelmässä tarjotaan maksaville asiakkaille erikoisetuja. Voiko diakonia ja sielunhoito olla tällainen bonusetu? Kahden seurakunnan mielestä voi, muiden mielestä ei, hän sanoo.

– Kirkossa uskotaan kaiken hyvän tulevan Jumalalta ja sen velvoittavan meitä jakamaan hyvää toisille. Silloin luotetaan siihen, että avun saajat toimivat samoin. Maailmaa muutetaan parempaan suuntaan myös yhtä ihmistä ja perhettä auttamalla. Tähän perustuvat diakonia ja sielunhoito.


Kotimaa24
kertoi 15.12., että Rauman seurakunta on muuttamassa perheneuvonnan maksulliseksi kirkkoon kuulumattomille. Aiemmin näin on vain Porissa.

Tampereen seurakuntien pastori Jussi Laine on Syrjämäen linjoilla.

– Perheneuvonnassa tehdään hyvää perheille, suurimpia hyötyjiä voivat olla lapset, jotka eivät itse ole päättäneet kirkkoon kuulumisestaan tai kuulumattomuudestaan. Ruoka-avussakaan ei jäsenkirjoja kysellä, jos niin tehtäisiin, ei oltaisi enää kirkko ollenkaan.

Kirkon perheneuvontaa on tehty pian 70 vuotta. Perheneuvonta perustettiin Tampereella sodan jälkeen vuonna 1944.  Sotien jälkeen Suomi ja sen avioliitot ja perheet elivät sekasortoisessa tilassa. Sodan jättämät traumat, uskottomuus ja juoppous olivat perheiden pahoinvoinnin taustatekijöitä. Tähän tarpeeseen perustettiin ensimmäiset perheasiain neuvottelukeskukset. 

Edellinen artikkeliKirkkoherra vapautettu tehtävistä poliisitutkinnan ajaksi
Seuraava artikkeliJuutalaisten syrjintä yleistyy

Ei näytettäviä viestejä