Tältä näytti, kun papit juhlivat 100-vuotiasta Pappisliittoa – katso kuvat

Pappisliitto juhli 100-vuotista olemassaoloaan Papiston päivillä 3.–4.10. Helsingissä Finlandia-talossa. Paikalla oli noin 680 pappia eri puolilta Suomea. Ohessa kuvakavalkadi Papiston päiviltä.

Papiston päivien ensimmäisenä päivänä pukukoodina olivat papin viran tunnukset eli papinkaulus.

Emerituspiispa Eero Huovinen ja Kuopion piispa Jari Jolkkonen tervehtivät toisiaan.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen haastoi papit mukaan lukutaitokampanjaan, koska lukutaitohan on kirkosta lähtöisin ja papit ovat paljon tekemisissä nuorten ja lasten kanssa.

Toiminnanjohtaja Jussi Junni vastaanotti juhlavieraat.

Pappisliiton 100 vuotta juhlistettiin illallisella Finlandia-talossa.

Kauniaisten kirkkoherra Mimosa Mäkinen kiitteli Pappisliiton toimintaa. Toivakan kirkkoherra Panu Partanen on huolissaan kirkkoherrojen palkkauksesta, joka ei houkuttele lähtemään maaseudulle kirkkoherraksi.

Vuoden pappi Erva Niittyvuopio palkittiin juhlaillallisella.

Kirkkonummen seurakunnan pappi Tuija Wilman ja Leppävaaran pappi ja somepersoona Aija Pöyri viihtyivät juhlaillallisella.

Malmin uudet "toripapit" Päivi Pulakka ja Timo Laaninen.

Papiston päivien parasta antia on kollegojen kohtaaminen.

Ylöjärven seurakunnan pappi Heli Airikka sai Pappisliitolta apurahan kirjoittaakseen rippikouluaiheisen nuortenromaanin.

Kuvat: Freija Özcan. Ylin kuva: Esko M. Laine (keskellä) on kirjoittanut Pappisliiton historiateoksen, joka julkistettiin Papiston päivien avajaistilaisuudessa. Laineen kanssa keskuselemassa emerituspiispa Eero Huovinen (vas.) ja Janne Keränen.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.