Suvivirsi heläjää piknikillä ja urheilukentällä

Helluntaina seurakunnissa eri puolilla Suomea vietettiin Suvivirren sunnuntaita. Suvivirsi-teemaisiin messuihin ja yhteislaulutilaisuuksiin kokoonnuttiin myös kuluneella viikolla ja kokoonnutaan pitkin kesää.

Yhteensä 180 seurakuntaa järjestää tapahtumia, joissa lauletaan Suvivirttä ja kerätään Kirkon Ulkomaanavun kautta varoja koulutuksen järjestämiseen Kambodžassa.

Ilmiöksi nousseiden Suvivirsi-tapahtumien alkuperäinen taustahahmo on Helsingin seurakuntayhtymän viestintäjohtaja Seppo Simola.

– Muutama vuosi sitten olimme laulamassa Kauneimpia joululauluja Helsingin Narinkkatorilla. Sitten menimme läheiseen kapakkaan rommitotille ja mietimme, miksi yhteislauluja lauletaan vain kylmässä. Ensimmäinen Stadin Suvivirsi -tapahtuma järjestettiin toukokuussa 2011, Simola muistelee.

Nykyään Suvivirsi-tilaisuuksia koordinoi Kirkon Ulkomaanapu. Kahtena vuonna Suvivirrestä on tuotettu myös musiikkivideo. Viime vuonna virren tulkitsi Vuokko Hovatta, tänä vuonna äänessä on Tommi Kalenius.

Suvivirsi-tapahtumat ovat saaneet julkista tunnustustakin. Alkuvuodesta Kansallisoopperan taiteelliselle johtajalle, oopperalaulaja Lilli Paasikivelle myönnettiin Kirkon viestintäpalkinto. Paasikivi sai sen järjestettyään viime vuonna lähes 3 000 ihmistä keränneen Suvivirsi-tempauksen Helsingin Töölöntorilla.

Tänä vuonna Suvivirsi soi niin kirkoissa, piknikillä ja leirikeskuksissa kuin vanhainkodeissa, kahviloissa, ostoskeskuksissa, kävelykaduilla ja urheilukentillä. Suvivirsimessulle on tehty valmiiksi kaava, joka alkaa tietenkin – Suvivirrellä.

Kuva: Kirkon Ulkomaanapu