Suvelan kappelin rakentamisesta ei päätöstä

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto palautti 11.12.2013 kokouksessaan Suvelan uuden kappelin rakentamishankkeen jälleen uuteen valmisteluun. Valtuusto haluaa saada tarkemman käsityksen kustannuksista ennen lopullista rakentamispäätöstä.

Palautusesitys hyväksyttiin lähes yksimielisesti. Sen mukaan hankkeesta pyydetään ennen varsinaista rakennuspäätöstä urakkatarjoukset, jotka eivät saa ylittää aikaisemmin määriteltyä kustannustasoa.

Kirkkovaltuuston käsittelyssä oli nyt esitys, jossa kappelin rakennuskustannuksia oli karsittu viime kevään tilanteesta noin puolella miljoonalla eurolla. Uusissa suunnitelmissa kappelista on poistettu kellarikerros, ja tilat on sisällytetty muiden tilojen yhteyteen.

Lämmitysjärjestelmä on vaihdettu maalämmöstä kaukolämpöön. Kappelin arkkitehtuurista ei ole tingitty.

Suvelan kappelin rakentamista on valmisteltu jo vuodesta 2003. Hankepäätös tehtiin 2007, ja syyskuussa 2011 hyväksyttiin hankesuunnitelma. Kappelin suunnittelijaksi valittiin helmikuussa 2012 Lassila Hirvilammi Arkkitehdit Oy, joka tunnetaan muun muassa Klaukkalan ja Jyväskylän Kuokkalan kirkkojen suunnittelijana.

Suvelan alue kuuluu Espoon tuomiokirkkoseurakuntaan. Uuden kappelin on tarkoitus korvata nykyinen, toimintaan nähden ahtaaksi käynyt kappeli.

Edellinen artikkeliHämeenlinna on ensimmäinen lapsiystävällinen kunta
Seuraava artikkeliAloite tasa-arvoisesta avioliittolaista eduskuntaan

Ei näytettäviä viestejä