Suomessa on myyty tai myynnissä 26 Jehovan todistajien valtakunnansalia

Nopeasti talkoilla rakennetuista valtakunnansaleistaan eli kokoustiloistaan tunnetut Jehovan todistajat ovat alkaneet kolmen vuoden aikana myydä kiinteistöjään Suomessa. Kolme vuotta sitten Joensuussa valtakunnansali myytiin vapaamuurareille.

Jari-Pekka Peltoniemen ylläpitämällä ja Jehovan todistajien asioita kriittisesti seuraavalla Johanneksenpoika-sivustolla on listattu myydyt, myynnissä olevat tai mahdollisesti myyntiin tulevat valtakunnansalit. Niitä on kaikkiaan 26.

Tänä vuonna on saatu myytyä ainakin Kärsämäellä ja Raumalla sijainneet valtakunnansalit. Jälkimmäiseen tuli biljardisali.

Yhtenä syynä kokoontumistilojen myyntiin on pidetty sitä, että Jehovan todistajien määrä on Suomessa laskenut hienoisesti jo vuosia. Myös Yhdysvalloissa Jehovan todistajat ovat luopuneet keskustoimistonsa suurista kiinteistöistä New Yorkissa.

– Maailmanlaajuisesti rakentamista arvioidaan uudella tavalla. Kokoussaleihin ja valtakunnansaleihin satsataan, mutta entistä vähemmän suuriin komplekseihin kuten haaratoimistoihin. Saadaan taloudellista säästöä, koska rakennetaan vähemmän. Tämä ei johdu taloudellisesta pulasta, vaan resurssien suuntaamisesta toisella lailla, Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen kommentoi Kotimaa24:lle vuonna 2015.

Kuva: Matti Karppinen. Lauttasaaren valtakunnansali Helsingissä oli myynnissä viime vuonna.

Lue myös:

Buddhalaiset yhdyskunnat kasvavat ja Jehovan todistajat menettävät jäseniä Suomessa, kertoo tilasto

Jehovan todistajien Oulun konventtisali saatetaan myydä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.