Suomen Raamattuopisto lomauttaa lähes koko henkilöstönsä

Suomen Raamattuopiston Säätiö lomauttaa lähes koko henkilökuntansa eli reilut 50 ihmistä kolmeksi viikoksi loppuvuoteen mennessä. Asiasta kerrotaan Raamattuopiston verkkosivuilla.

Pääosa lomautuksista toteutuu järjestön arvion mukaan kesäaikaan, jolloin esimerkiksi opetustoiminta ja hallintopalvelut ovat tavallisestikin vähäisemmällä miehityksellä.

Leirit ja muut kesän isommat tapahtumat toteutetaan kuitenkin suunnitellusti.

– Ajat ovat taloudellisesti haastavat ja henkilökunnan lomautusten lisäksi teemme säästötoimia muussakin toiminnassa, kertoo toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.

Lomautusten tavoitteena on Vartiaisen mukaan tervehdyttää talous kestävälle pohjalle, jotta järjestö voisi opettaa Raamattua ja julistaa evankeliumia jatkossakin.

Taloustilanteen huononemisen taustalla ovat paitsi kustannusten nousu myös valtiontukien ja seurakunnilta tulevien korvausten väheneminen ja vuokratuottojen pieneneminen.

– Sen sijaan yksityisten uskovien tuki Raamattuopistolle on kasvanut, mistä iloitsemme. Esimerkiksi juuri toteutunut Kevätkeräys auttoi lyhentämään kaavailtujen lomautusten kestoa, Vartiainen sanoo järjestön sivuilla.

Vartiaisen lisäksi Suomen Raamattuopiston Säätiön kaksi edeltävää toiminnanjohtajaa, Timo Junkkaala ja Raimo Mäkelä, vetosivat Kevätkeräyksen yhteydessä Suomen Raamattuopiston tukijoihin, jotta toimintaa ei jouduttaisi supistamaan.

Kuva: Jani Laukkanen. Raamattuopiston Hengelliset syventymispäivät kesällä 2015.

Edellinen artikkeliJumala ompi linnamme räpäten ja muilla kielillä – musiikkivideo juhlistaa reformaation merkkivuotta
Seuraava artikkeliPiispa Häkkinen Radio Deissä parisuhderukouksesta: ”Minä en voisi tällaista toimittaa”

Ei näytettäviä viestejä