Suomen Raamattuopisto aloittaa yt-neuvottelut – taustalla vuokrien ja kirkon myöntämän tuen lasku

Suomen Raamattuopisto aloittaa yt-neuvottelut. Neuvotteluesitys on annettu Suomen Raamattuopiston Säätiön henkilökunnalle helmikuun alussa.

Esitys koskee koko säätiön ja sen kustannusyhtiön henkilökuntaa. Vähennystarve on arviolta 11–14 henkilötyövuotta.

Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen sanoo säätiön tiedotteessa, että tavoitteena on saada vuosia jatkunut talouden alijäämä korjattua. Taustalla on hänen mukaansa muun muassa vuokratuottojen ja kirkon myöntämän tuen lasku viime vuosina.

Taloudellista tilannetta säätiössä heikensi runsaat kaksi vuotta sitten tapahtunut Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) koulutuksen loppuminen Raamattuopiston kampuksella ja siitä seurannut vuokratuottojen menetys.

Tällä hetkellä noin 45 prosenttia Raamattuopiston Säätiön tuotoista tulee yksityisten ihmisten tukena, tiedotteessa kerrotaan.

– Käytämme yhdessä henkilöstön kanssa kaikki keinot saavuttaaksemme mahdollisimman hyvät ja inhimilliset ratkaisut tässä raskaassa tilanteessa, Vartiainen sanoo.

Vartiaisen mukaan tavoitteena on tasapainottaa talous niin, että viime vuonna toteutuneisiin, koko henkilökuntaa koskeneisiin lomautuksiin ei olisi jatkossa tarvetta.

Raamattuopiston tiedotteen mukaan henkilöstömäärää pyritään leikkaamaan tasaisesti eri osastoilla hallinnosta ja opetuksesta julistustyöhön ja tukipalveluihin saakka. Suomen Raamattuopiston Säätiön konsernissa on noin 60 vakituista työntekijää. Tehtävissä on lisäksi määräaikaisia työntekijöitä ja tuntiopettajia.

Kuva: Suomen Raamattuopisto / Sari Savela

Lue myös:

Suomen Raamattuopisto lomauttaa lähes koko henkilöstönsä