Suomen evankelis-luterilainen kirkko virallisesti Helsinki Priden tukijaksi – "Kirkko haluaa elää kaikkien lähimmäistemme rinnalla"

Suomen evankelis-luterilainen kirkko tukee muiden yhteistyökumppaneiden kanssa Helsinki Priden #avoinkaikille-teemaa. Kirkkohallitus ja kirkko haluavat toteuttaa tätä omassa toiminnassaan. Kirkkohallituksen johtoryhmä päätti mukanaolosta istunnossaan 30. toukokuuta, Kirkon viestintä kertoo tiedotteessaan.

Pääkaupunkiseudun seurakuntia on ollut mukana sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia esillä pitävällä Helsinki Pridella jo useampana vuonna.

– Kirkko haluaa elää kaikkien lähimmäistemme rinnalla. Helsinki Priden kumppanien teema "avoin kaikille" on sopusoinnussa sen kanssa, että myös kirkon perussanoma armosta ja rakkaudesta on tarkoitettu jokaiselle ja että kirkossa on tilaa kaikille, sanoo Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Pekka Huokuna.

Kirkkohallituksen tiedotteessa kiinnitetään huomiota siihen, että "Pride-yhteistyön yhteydessä keskustelua voi herättää myös kysymys samaa sukupuolta olevien avioliitosta".

Kirkossa voi ja pitää keskustella kunnioittavasti kaikista asioista – myös sellaisista joista on erimielisyyttä, tiedotteessa tähdennetään.

Kirkkohallitus ei linjaa avioliittokysymystä, vaan sen tekevät piispat ja kirkolliskokous.

Kuva: Olli Seppälä. Kirkon edustajat mukana Pride-kulkueessa 2017.

Lue myös:

Herättäjä-Yhdistys järjestää sateenkaariseurat Pride-viikon päätteeksi Helsingissä

Arkistojuttu (2018): Kirkko vahvasti läsnä Pride-viikolla – Yhteinen hääkuva -tapahtuman avaa piispaehdokas Huovinen

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.