SRK: Mediassa syntynyt kuva Suviseurojen haitoista ja faktoihin perustuva todellisuus eivät näytä kohtaavan

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys (SRK) on vastannut tiedotteella julkisuudessa olleisiin tietoihin, että Suviseurat Lopen Räyskälässä (1.–4.7.) olisivat aiheuttaneet rikkomuksia.

Tiedotteessa sanotaan, että tämän hetken tietojen mukaan tapahtumasta on tehty yksi rikosilmoitus ympäristörikkomuksesta. Kyseinen rikkomus liittyy pellolta löytyneeseen jälkeen, joka on mahdollisesti peräisin kemiallisesta wc:stä.

Seurojen aikana vieraiden käytössä oli bajamajoja 11 eri wc-ryhmässä, joissa kaikissa oli kemiallisen wc:n tyhjennysmahdollisuus. Yhteensä bajamajoja oli seura-alueella 680.

Suviseurojen jälkeen on tehty SRK:n tiedotteen mukaan yksi vahingonkorvausvaatimus. Se koskee kadonnutta omaisuutta, jonka arvo on noin 100 euroa.

Lisäksi paikallinen viranomainen on selvittänyt vesistön tilaa Suviseurojen jälkeen. Lopen kunnan ympäristötoimen mukaan alueen uimaveden mikrobiologinen laatu vaikuttaa alustavien tulosten perusteella erinomaiselta.

”Mediassa ja sosiaalisessa mediassa syntynyt kuva tapahtuman haitoista ja faktoihin perustuva todellisuus eivät tässä kohden näytä kohtaavan. Tästä huolimatta suviseurojen järjestäjinä painotamme, että annettujen ohjeiden rikkominen ei ole hyväksyttävää”, sanotaan SRK:n tiedotteessa.

Suviseurat kokosivat tänä vuonna noin 80 000 seuravierasta Lopen Räyskälään 184 hehtaarin tapahtuma-alueelle.

Edellinen artikkeliPorin superviikolla soi myös hengellinen musiikki
Seuraava artikkeliEssee: Marcel Proust etsi kadonnutta aikaa sata vuotta sitten – ja se lohduttaa lukijaa yhä

Ei näytettäviä viestejä