Sley rauhoittaa Evankeliumijuhlat – juhlilla ei kerätä nimiä kansalaisaloitteelle

Sley on pyytänyt, että Sastamalan Evankeliumijuhlilla ei kerätä nimiä sukupuolineutraalia avioliittolakia vastustavaan kansalaisaloitteeseen.

– Halusimme rauhoittaa tapahtuman ja keskittyä evankeliumin julistamiseen, Sleyn hallintojohtaja Heikki Kymäläinen kommentoi päätöstä.

Kymäläisen mukaan Sley saa paljon pyyntöjä erilaisilta järjestöiltä, jotka haluavat osallistua Sleyn järjestämiin tapahtumiin.

– Jos annamme luvan yhdelle järjestölle, meidän pitäisi antaa lupa kaikille, Kymäläinen jatkaa.

Sleyn virallisen kannan mukaan avioliitto on vain miehen ja naisen välinen liitto.

Kansalaisaloitteen puolesta kampanjoi Aito avioliitto -yhdistys. Yhdistys on rohkaissut kannattajiaan keräämään nimiä kansalaisaloitteeseen kaikkialla, missä he liikkuvat.

– Yksittäisten ihmisten toteuttamaa kannatusten keräystä ei tule rajoittaa. Nimiä kerätään tällä tavoin varmasti kaikilla kesäjuhlilla, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Jukka-Pekka Rahkonen

Rahkosen mukaan Aito avioliitto -yhdistys kerää allekirjoituksia kesän aikana ainakin Kirkkopäivillä Kouvolassa, Nouse Suomi -nuorten tapahtumassa Vantaan Energia Areenalla, helluntaiseurakuntien Juhannuskonferenssissa Keuruulla ja Farmari 2015 -maatalousmessuilla.

Keräyksistä tiedotetaan tapahtumien yhteydessä ja niille varataan tapahtumista paikka, joka on merkitty yhdistyksen tunnuksin.

Valtakunnallisten Kirkkopäivien kehityspäällikkö Jari Kupiainen toivottaa Aito avioliitto -yhdistyksen tervetulleeksi Kouvolaan.

– Viikonlopun aikana puhutaan paljon suvaitsevaisuudesta. On hyvä, että kaikki näkemykset saavat kuulua. Kirkkopäivien paneelikeskusteluissa on mukana myös sukupuolineutraalin avioliittolain kannattajia, Kupiainen kertoo.

Kirkkopäivien Vihkiikö kirkko? -paneelikeskustelu pidetään lauantaina 23. maaliskuuta klo 13 alkaen.

Evankeliumijuhlia vietetään Sastamalassa 26.–28. kesäkuuta.

Kirkkopalvelut ja Kotimaa-lehteä kustantava Kotimaa Oy kuuluvat samaan konserniin.

Edellinen artikkeliAgnostikkoilta Kirkkopäivillä: ”Rukous on turhaa”
Seuraava artikkeliAvioliittoinstituutio murskaksi, kirkko kuvauspaikkana

Ei näytettäviä viestejä