"Siunaa tennispallomme" – kirkkoherra ja konsultti kirjoittivat koirarukouskirjan

”Siunaa, Jeesus, tennispallomme. Aamen”, rukoillaan tuoreessa koiraihmisen rukouskirjassa.

Suomen ensimmäisen koirarukouskirjan takaa löytyvät Ensitreffit alttarilla -pappi, Paavalin tuore kirkkoherra Kari Kanala ja viestintäkonsultti Ville Kormilainen.

Anova saa ja nuuhkiva löytää – Koiraihmisen rukouskirjan keskiössä ovat koirat. Rukousten lisäksi kirjassa on erilaisia pieniä tarinoita, ajatuksia ja välähdyksiä koiraihmisen elämästä.

Ville Kormilainen on Kuono.fi-sivuston päätoimittaja ja viiden labradorinnoutajan omistaja. Vuodet koiranomistajana ovat tuoneet hänelle tarinoita, jotka piti kertoa maailmalle.

– Kun perheeseen suunniteltiin kuusi vuotta sitten ensimmäistä koiraa, vastustin asiaa viimeiseen asti. Mutta kuten miehet yleensäkin parisuhteessa, hävisin taistelun ja hyvä niin, nyt olen koiraihminen henkeen ja vereen, Kormilainen julistaa.

Kari Kanala taas on käännytetty kissaihmisestä koiraihmiseksi. Perheessä on Tilda-niminen westie, josta Kanala ammentaa kirjaan tarinat.

– Rakkaus toi elämääni koiran. Ja koira toi rakkauden; pieni jukuripää, joka sulattaa sydämeni päivittäin, sanoo Kanala.

Kuva: Olli Seppälä. Pehmokoirat Turun tuomiokirkossa.

Lue myös:

Hamsterilla ja koiralla on kummi – Mistä ihmeestä on kyse?

Media sekoitti paavit – Eläimet eivät pääsekään taivaaseen