Seurakuntien partiotyö kasvatti viime vuonna suosiotaan

Seurakuntien partioryhmiin osallistui viime vuonna yhteensä 32 100 partiolaista. Se on viisi prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Suurin muutos osallistujamäärissä tapahtui partioretkille ja -leireille osallistuneissa, joiden määrä kasvoi 27 prosenttia. Myös seurakuntien partiotyön järjestämiin tapahtumiin osallistuttiin ahkerammin kuin vuonna 2014: erityistilaisuuksien ja tapahtumien osallistujamäärät olivat kymmenen prosenttia suuremmat kuin edellisvuonna.

Tiedot käyvät ilmi seurakuntien vuoden 2015 toimintatilastoista.

Partiokasvatuksen arvopohjana on ajatus, että ihmisellä on velvollisuuksia suhteessa Jumalaan, omaan itseen, toiseen ihmiseen, luontoon ja yhteiskuntaan. Partion lippukunnista noin 70 prosentilla on taustayhteisönään evankelis-luterilainen seurakunta.

Suomen Partiolaiset ja evankelis-luterilainen kirkko ovat sitoutuneet yhteistyösopimukseen, jonka pohjalta edistetään partiokasvatusta.

Ensi viikolla eli 18.–24.4. vietettävän partioviikon aikana järjestetään runsaasti tapahtumia, joissa kerätään varoja Yhteisvastuukeräykseen. Tänä vuonna keräysvaroilla torjutaan nuorten syrjäytymistä sekä Suomessa että ulkomailla. Keräyksen kotimaisena yhteistyökumppanina toimii partio.

Kuvassa partiolupaus Temppeliaukion kirkossa Helsingissä. Kuva: Olli Seppälä