Seurakunta­opiston jooga­kurssi Lapualla hermostuttaa sosiaalisessa mediassa – näin oppi­laitos kommentoi

Seurakuntaopiston toukokuussa järjestettävä Kesytä kiire -viikonloppukurssi Lapuan kampuksella on aiheuttanut sosiaalisessa mediassa kiivasta keskustelua. Sitä on käyty muun muassa Seurakuntaopiston Facebook-sivulla.

Kiivailun aiheena olevalla kurssilla ”kiireen kesyttämistä” lähestytään meditaation, joogan ja äänimaljarentoutuksen avulla. Tavoitteena on keskittyä hetkeen.

Sana jooga on herättänyt vahvoja näkemyksiä. On kysytty muun muassa, onko jooga ylipäätään kristillisten arvojen mukaista.

On myös kysytty, kuinka Seurakuntaopisto ja varsinkin sen Lapuan kampus eli juuriltaan herännäisopistona tunnettu Lapuan kristillinen opisto voi järjestää joogakurssin.

Lapuan kampuksen aluejohtaja Simo Ikola kertoo, että viime syksynä Lapualla oli vastaavanlainen kurssi, jolle toivottiin jatkoa.

Ikola viittaa Seurakuntaopiston rehtorin Helena Ahosen viestiin. Se on osoitettu kaikille, jotka ovat kysyneet rehtorilta, onko jooga kristillisten arvojen mukaista:

”Järjestämällämme kurssilla jooga, pilates ja muut harjoitukset eivät liity minkään uskontokunnan uskonnonharjoittamiseen. Joogakurssimme ovat modernia, psykosomaattista joogaa, jossa keskitytään kehon ja mielen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tästä syystä kurssi sopii mainiosti meidän kurssitarjontaamme. Kurssi ei ole ristiriidassa kristillisen arvomaailman eikä opistomme arvopohjan kanssa”, Ahonen kiteyttää vastauksensa.

Seurakuntaopiston yleissivistävän koulutuksen koulutusjohtaja Veka Ohtamaa sanoo, ettei tunne yksityiskohtaisesti Lapuan kurssin ympärillä käytyä keskustelua.

– Yleisesti voin sanoa, että kansanopiston ylläpitämisluvan piiriin kuuluu oikeus järjestää koulutusta, joka tukee hyvinvointia, työssä jaksamista, terveyttä ja liikuntaa. Lapuan kurssi on osa tätä tehtävää. Itse katson joogaa ja meditaatiota nimenomaan hyvinvoinnin näkökulmasta.

Lapuan kurssin Kesytä kiire -kurssin opettaja on joogaohjaaja Heidi Mehtonen. Toukokuun kurssi on täyteen varattu.

Kysymys joogasta herättää herätyskristillisissä piireissä säännönmukaisesti voimakasta kritiikkiä. Samaan aikaan erityisesti Hiljaisuuden jooga – yksi kristillisen joogan muoto – on osa yhä useamman seurakunnan toimintaa. Esimerkiksi Vantaan seurakunnat avasi Sielun latauspiste -sivuston, jossa on esillä paitsi Hiljaisuuden joogaa myös meditaatiota.

Seurakuntaopisto on osa Kirkkopalvelut-konsernia samoin kuin Kotimaata julkaiseva Kotimaa Oy.

Oikaisu 26.4. kello 17.25: Poistettu tieto siitä, että kurssin ohjaajalla on hyvinvointipalveluja tuottava yritys Lappajärvellä. Tieto ei pidä enää paikkaansa.

Lue myös:

Kommentti: Kristillistä joogaa on olemassa ja sitä tulee lisää

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Seurakuntaopiston joogakurssi Lapualla hermostuttaa sosiaalisessa mediassa – näin oppilaitos kommentoi

Edellinen artikkeliMysteerikuva: Ketkä ovat surumielellä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu
Seuraava artikkeliJumalan­palveluksia kokoavan sivuston kautta pääsee sunnuntaina yli 50 striimaukseen

Ei näytettäviä viestejä