Seurakunta luopuu päiväkerhomaksuista Lapuallakin

Lapuan tuomiokirkkoseurakunta on nyt tiedottanut Facebook-sivuillaan kirkkoneuvoston viime vuonna tekemästä päätöksestä, jonka ansiosta seurakunnan päiväkerhoista tulee maksuttomia ensi syksystä alkaen.

– Palaute on ollut iloista ja innostunutta, vaikkei maksuja ole monikaan korkeina pitänyt tähänkään asti, Lapuan seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja Liisi Saarimaa kertoo.

Tähän asti lapsi on maksanut kaksi kertaa viikossa tapahtuvasta kerhoilusta 40 euron lukukausimaksun ja kerran viikossa kerhoilusta 25 euroa. Kerholaisia on kaikkiaan noin 140 ja kerhomaksut ovat tuottaneet seurakunnalle keskimäärin 10 000 euroa vuodessa.

– Seurakuntamme haluaa olla samassa rintamassa lähiseurakuntien kanssa, joissa monissa on jo aiemmin tehty vastaavanlainen päätös. Lisäksi ajatuksena on, että näinä taloudellisesti vaikeina aikoina kenenkään lapsen kerhoon pääsy ei saa jäädä kiinni kerhomaksusta, Saarimaa sanoo.

Saarimaa kiittelee, että kirkkoneuvosto on muutoinkin ottanut hyvin huomioon Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan lapsityön tarpeita. Se on antanut mahdollisuuksia erilaisiin kokeilukerhoihin kuten ekavauva-kerhoon ja vauvamusa-kerhoon. Lisäksi seurakunta on panostanut paljon päivähoitoyhteistyöhön.

Seurakunnan työntekijät pitävät keskiviikkoisin hartaushetkiä lapualaisissa päiväkodeissa, ryhmiksissä ja perhepäivähoitajien kodeissa. Yhteistyössä ovat mukana lähes kaikki päivähoitopaikat. Hartaushetki osuu kohdalle noin kolme kertaa lukukaudessa.

– Nyt jäämme jännittämään, vaikuttaako kerhomaksun poistaminen päiväkerhoon ilmoittautuvien määrään. Mikäli kerhobuumi yllättää, meillä on kyllä mahdollisuus vastata kysyntään, Saarimaa sanoo.

Kuva: Minna Ylimäki-Hemminki. Helmikuussa vietettiin päiväkerhojen 70-vuotisjuhlaa Lapuan tuomiokirkossa.

Lue myös: Työttömyys lisää seurakunnan kerhojen suosiota

Edellinen artikkeliIsrael uskonnollisesti erittäin jakautunut
Seuraava artikkeliPääministeri Sipilä: Kirkon pitää olla köyhän asialla

Ei näytettäviä viestejä