Seura­kunnat osallistuvat Earth Hour -tapahtumaan: kynttilä­illallinen, konsertteja, rukous­hetkiä ja messuja hämärässä

Seurakunnat huomioivat tänäkin vuonna monin tavoin WWF:n kansainvälisen Earth Hour -ympäristötapahtuman lauantaina 26.3. Kyselyjen mukaan noin 1,5 miljoonaa suomalaista osallistuu siihen tavalla tai toisella vuosittain.

Tapahtuman perusideana on sammuttaa valot illalla tunniksi. Kyseessä on symbolinen ele, jolla kiinnitetään huomio ilmastonmuutoksen kiihtymiseen ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen. WWF:n mukaan kyseessä ei ole sähkön- tai energiansäästötempaus, vaan kansanliike ilmasto- ja ympäristökriisin ratkaisemiseksi.

Rukouskävelyä, kokkausta, runoja, askartelua ja musiikkia

Oulun tuomiokirkkoseurakunta kutsuu ihmisiä Earth Hour -tapahtumapäivänä hiljaiselle rukouskävelylle kaupunkiluontoon. Illalla vietetään messua hämärässä kirkossa ja päivä päättyy kehtolaulukonserttiin.

Nurmijärven seurakunta järjestää Earth Hour -kynttiläillallisen, jossa kokataan ja nautitaan ilmastoystävällistä ruokaa. Sunnuntaina vietetään ilmastomessua. Järvenpäässä pimeän hetken messu järjestetään lauantaina kynttilänvalossa ilmaston, luonnon ja rauhan puolesta.

Haagan seurakunnassa Helsingissä nautitaan kynttiläehtoollista ja iltateetä. Pirkkalan kirkossa ja Sievin kirkossa järjestetään illalla Earth Hour -hartaushetki. Joensuun seurakuntakeskuksessa, Haapajärven kirkossa ja Hyvinkään kirkossa rukoillaan luomakunnan puolesta.

Porvoon suomalainen seurakunta järjestää Luontokonsertin, jossa teemaa lähestytään musiikin, kertomusten ja kuvien kautta.

Jyväskylässä Kortepohjan seurakuntakeskuksessa on luvassa Sanaa, rukousta ja lauluja kynttilänvalossa. Pimeässä Turun Mikaelinkirkossa kuullaan luontoaiheisia runoja ja nautitaan huilu- ja djembe-musiikista.

Taivassalon seurakunnan varhaiskasvatuksessa Earth Hour huomioitiin tämän viikon toimintatorstain askarteluissa.

Lammin seurakunnan paastokalenteri kannustaa viettämään Earth Hour -tapahtumaa itselle sopivalla tavalla.

Elokuvaa ja Elokapinaa

Espoossa Tapiolan kirkossa esitetään Earth Hour -iltana avoimena yleisönäytöksenä Iiris Härmän käsikirjoittama ja ohjaama uusi elokuva Luomakunnan vartijat. Se käsittelee Keniassa elävän Daasanach-heimon elämää ja luontosuhdetta. Elokuvan jälkeen voi jäädä iltateelle keskustelemaan elokuvan herättämistä ajatuksista.

Espoon tuomiokirkossa puolestaan järjestetään lauantaina kaksikielinen ilmastomessu. Tilaisuuden toteuttavat Kristittyjen Elokapina, Esbo svenska församling ja Espoon tuomiokirkkoseurakunta.

Lukuisat kirkot eri puolilla Suomea sammuttavat kirkkojensa ulkovalaistuksen kello 20.30–21.30. Näin tehdään muun muassa Espoossa, Helsingissä, Lahdessa, Akaassa, Kouvolassa, Lopella, Lohjalla, Hyvinkäällä ja Turussa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliHallinto-oikeus: Vanhoillis­lestadiolaisten seurat eivät ole kirkon tunnus­omaista toimintaa
Seuraava artikkeliPaperia riittää ja paino­koneet jauhavat – ukrainan­kielisiä Raamattuja painetaan nyt urakalla

Ei näytettäviä viestejä