SEN: Perhekäsitteen ahdas tulkinta johtaa heitteillejättöihin

Suomen Ekumeenisen Neuvoston hallitus kritisoi kannanotossaan Suomea perhekäsitteen ahtaasta tulkinnasta.

Hallituksen Adventtiviesti-kannanoton mukaan ahdas perhekäsitys johtaa ristiriitoihin erityisesti viranomaisten ja perhekeskeisistä kulttuureista peräisin olevien ihmisten välillä.

”Viime vuosina on nähty liian monta kuohuttavaa tapausta, joissa täysin avusta riippuvaista vanhusta ei ole päästetty maahan omaistensa luo, tai on jopa viety pois läheistensä luota maamme rajojen ulkopuolelle. Pahimmillaan nykyisen lain ankara tulkinta johtaa suomalaisten perheiden isovanhempien hylkäämiseen ja heitteillejättöön, kun heidät vastoin asianosaisten tahtoa poistetaan maasta. Vaikkei vanhus itse päätyisikään välittömään hengenvaaraan, Suomessa olevat perheenjäsenet joutuvat henkisesti kohtuuttomaan tilanteeseen.”

SEN:n hallituksen viestissä vedotaan Raamattuun todeten, että se käskee ottamaan muukalaisen vastaan tasaveroisena oman kansan jäsenten kanssa.

”Eettisesti kestämätön lainkäyttö ei rakenna yhteiskuntaa oikeaan suuntaan. Se turhentaa lain arvoa kansalaisten silmissä ja horjuttaa lainkuuliaisuutta.”

Kannanoton mukaan kristillinen etiikka velvoittaa ryhtymään toimiin säädösten ja niiden tulkinnan sellaiseen korjaamiseen, joka antaa tasaveroisen aseman kaikkien suomalaisten vanhemmille ja isovanhemmille, riippumatta siitä ovatko he nyt Suomen kansalaisia vai eivät.

”Heidän kasvattamansa lapset ja lapsenlapset rakentavat maatamme, ja heille kuuluu oikeus inhimilliseen kohteluun, arvokkaaseen elämään ja hoivaan.”

Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri Heikki Huttunen kertoo Kotimaa24:lle, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätös 18.11. pitää voimassa Suomen viranomaisten tekemä Marina Senchishakin käännytyspäätös on kannanoton taustalla viimeisimpänä eettisesti vaikeasti perusteltavista toimista.

Lue kannanotto kokonaan tästä.

Edellinen artikkeliPaavi Franciscus: Eläimet pääsevät taivaaseen
Seuraava artikkeliKirkonkellarin kysely: Kirkolliskokous ei muuta avioliittokäsitystä

Ei näytettäviä viestejä