Sateenkaarimessu ensimmäistä kertaa Oulussa – "Useita vuosia tätä rukoilin ja nyt se on vihdoin totta"

Kuva: Olli Seppälä

Oulun tuomiokirkossa vietetään sateenkaarimessua 4. elokuuta osana kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Oulu Pridea. Sateenkaarimessu järjestetään Oulussa nyt ensimmäistä kertaa.

– Pidän kirkon ja seurakunnan mukanaoloa Pride-tapahtumassa tärkeänä. Tapahtuma on kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma, ja tasavertaiset ihmisoikeudet kuuluvat kaikille. Tämä ei ole poliittinen asia eikä mielipidekysymys, vaan tässä on kyse rakkaudesta, sanoo tuomiorovasti Satu Saarinen tiedotteessa.

Messun toimittavat Satu Saarinen, Kimmo Kieksi ja Oulun Setan varapuheenjohtaja Heidi Lehtonen. Musiikista vastaavat Petér Marosvári, Anna Haanpää-Vesenterä ja Ada Vesenterä. Toteutuksessa on mukana useita vapaaehtoisia seurakuntalaisia.

Sateenkaarimessut ovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja heidän läheisilleen suunnattuja luterilaisia jumalanpalveluksia.

Valtakunnallisen kristillisen Sateenkaariyhdistys Malkuksen Oulun ryhmän jäsenet ovat isossa roolissa Oulu Priden sateenkaarimessun toteutuksessa. Malkukseen kuuluva Heidi Lehtonen iloitsee siitä, että sateenkaarimessu toteutuu myös Oulussa:

–Tämä on minulle henkilökohtaisesti valtavan hieno ja iso asia. Useita vuosia tätä rukoilin ja nyt se on vihdoin totta. Se merkitsee minulle erityisesti sitä, että jokainen on aidosti tervetullut kirkkoon omana itsenään. Jokainen meistä on yhtä arvokas ja kelpaa Jumalalle ja seurakunnalle juuri sellaisena kuin on.

Sateenkaarimessun jälkeen tuomiokirkon Cafe Kryptassa ja kirkkotarhassa tarjotaan kirkkokahvit.