Sari Essayah ja Pekka Aittakumpu eduskunnan uskonnonvapausryhmän vetäjiksi

Eduskunnan uskonnon- ja omantunnonvapausryhmä järjestäytyi kokouksessaan 5.9. Ryhmän puheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Sari Essayah (kd.) Lapinlahdelta, ja uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Pekka Aittakumpu (kesk.) Oulusta.

Ryhmään on ilmoittautunut tällä kaudella jäseniä jo viidestä eduskuntaryhmästä. Ryhmä kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Eduskunnan uskonnon- ja omantunnonvapausryhmä perustettiin viime vaalikaudella. Ryhmä seuraa uskonnon- ja omantunnonvapauskysymyksiä Suomessa ja ulkomailla ja pyrkii vaikuttamaan niihin.

Ryhmän jäsenet vaikuttavat kansainvälisesti muun muassa lähettämällä vetoomuksia vainon kohteeksi joutuneiden puolesta. Ryhmän toimintaan on osallistunut asiantuntijoita Suomen Ekumeenisesta Neuvostosta sekä Marttyyrien Ääni ja Open Doors -järjestöistä.

Ryhmä on järjestänyt eduskunnassa seminaareja eri yhteistyötahojen kanssa. "Uskonnonvapaus – missä menee rajat?" -seminaari pidettiin osana YK:n yhteisymmärrysviikkoa yhdessä Suomen vapaakristillisen neuvoston, Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry:n, Frikyrklig Samverkan FS rf:n, Suomen Ekumeenisen Neuvoston, USKOT-foorumin ja Helsingin seurakuntayhtymän kanssa. Suomen Lähetysseuran ja Fidan kanssa järjestettiin puolestaan "Kansalaisjärjestöt, uskonto- ja kestävä kehitys" -seminaari, jossa julkaistiin samanniminen kirja.

Yhteistyössä eduskunnan kirjaston kanssa pidettiin holokaustin muistopäivään liittynyt valokuvanäyttely.

Kuvat: Eduskunta. Sari Essayah ja Pekka Aittakumpu.

Lue myös arkistojutut:

Sari Essayah on ekumeeninen helluntailainen (2015)

Ennen kuin Pekka Aittakummusta tuli lestadiolaisten Päivämies-lehden päätoimittaja, hän jätti uskon kymmeneksi vuodeksi (2018)

Eduskuntaan uskonnonvapautta seuraava ryhmä – "Jännitteet ovat kasvaneet"

Eduskunnan uskonnonvapausryhmä vetoaa turvaa hakeneiden afgaanikristittyjen puolesta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.