Sanansaattajien keräystulos ennätyksellinen vaikka yhtymät leikkasivat tukia

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) juhlavuoden 2013 keräys tuotti lähes 370 000 euroa. Viime vuonna 40-vuotisjuhliaan viettänyt Sansa keräsi alkuvuodesta varoja kristilliseen mediatyöhön Intiassa, Kiinassa ja muualla Aasiassa, syksyllä hindinkieliseen tv-työhön Intiassa ja jouluna satelliittitelevisio-ohjelmiin Iraniin ja Keski-Aasiaan.

Rajattomia lahjoja -keräyksen tuotto mahdollistaa Sansan mediatyön jatkumisen ja laajentamisen Aasiassa.

– Keräystulot nousivat edellisvuoteen verrattuna huimasti, ja pääsimme lähelle 400 000 euron tavoitetta. Raha tuli todella tarpeeseen, sillä kaksi seurakuntayhtymää on leikannut tukeaan, kertoo medialähetysjohtaja Juha Auvinen.

Tammikuussa 2014 Sansa ryhtyi tukemaan mandariinikiinankielistä mobiilisovellusta Baobao, joka perustuu kiinalaisnuorten suosimaan radio-ohjelmaan. Mobiilisovelluksella voi kuunnella radio-ohjelmia, jakaa niitä sosiaalisessa mediassa ja lukea käsikirjoituksia.

Tammikuussa pyörähti käyntiin myös uusi hindinkielinen tv-ohjelma Aapki Aashaa. Ohjelma näkyy yli 30:ssä Intian kaupungissa kaapelikanavalla ja internetin välityksellä kaikkialla maailmassa.

Rajattomia lahjoja -juhlavuosikeräyksen tuotto kanavoitiin Aasiaan Sansan yhteistyökumppaneiden, medialähetysjärjestöjen TWR ja FEBC sekä satelliittitelevisio SAT-7:n kautta.