Sammeli Juntunen Evankeliumijuhlassa: Kristinuskolla on ydinsisältö, johon pitää sitoutua

Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra Sammeli Juntunen ja Sleyn Keski-Pohjanmaan piirivastaava, pastori Pasi Palmu olivat asettuneet pitämään perjantain raamattutuntia lepotuoleille vehreään puutarhaan, kun ruutu pimeni. YouTube poisti videon ja ilmoitti sen loukanneen yhteisön sääntöjä.

Sama toistui toisen kerran lauantai-iltana, kun muusikko Sami Asp ja stand up -koomikko Mikko Vaismaa heittelivät löylyä Karkun evankelisen opiston saunassa. Lähetys siirtyi kuitenkin sutjakkaasti Facebookiin, ja juhlinta jatkui katkeamattomana.

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sleyn) toiminnanjohtaja Tom Säilä ei vielä tiedä tarkkaan, miksi YouTube puuttui lähetykseen. Asiaa selvitetään.

– Olisiko ollut liikaa paljasta pintaa, hän tuumii saunalähetyksestä ja arvelee, että ensi viikonlopun kesäjuhlien järjestäjien on hyvä tällainenkin ongelma tiedostaa.

Puutarhatuokiossaan Sammeli Juntunen puhui pyhien yhteydestä ja moitti kirkkoa, mutta varsin leppein äänenpainoin.

– Meidän kirkossa painotetaan turhaankin sitä, että meidän pitää olla moniääninen kansankirkko. Olen kuullut semmoistakin sanottavan, että yhteytemme Kristuksessa ei perustu yksimielisyyteen. Mutta kyllä se minusta pitäisi perustua yksimielisyyteen, yksimielisyyteen uskossa. Kyllä kristillisellä uskolla on ydinsisältö, johon pitää sitoutua sen takia, että se tuo Kristuksen meille, Juntunen painotti.

Evankeliumijuhlan ohjelmaa tuotettiin kolmelta paikkakunnalta: Helsingistä, Turusta ja Tampereelta. Oman lisänsä juhlaan toi evankelisen kansan mahdollisuus osallistua ohjelmaan. Kansan radio -hetkessä studioon sai soittaa ja lähettää terveisiä, niitä läheteltiin myös sosiaalisen median kautta. Toiminnanjohtajalla oli oma kyselytunti. Kirkkokahveille kokoonnuttiin Zoom-kokousohjelman kautta.

Juhla päättyi virtuaalisen kuoron johtamaan yhteiseen virteen.

Toiminnanjohtaja Tom Säilän mukaan juhlan pitäminen virtuaalisena saattoi olla yhdistykselle jopa taloudellisesti kannattavampi vaihtoehto kuin fyysiset juhlat, sillä Evankeliumijuhlat ovat olleet taloudeltaan alijäämäisiä.

Kuva: Videokaappaus. Savonlinnan kirkkoherra Sammeli Juntunen ja Sleyn työntekijä, pastori Pasi Palmu puutarhatunnelmissa Facebookin videostriimissä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.